Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молим ли се с увереност?

Main Pic
Публикувана: 20.06.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 608
Коментари: 0
И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.” (Лука 11:9)
 
Добрата молитва, която Бог чува, има две изисквания. Първо, тя трябва да взема под внимание Божието обещание, че Той ни слуша. Напомняйки Му Неговото обещание ние се осмеляваме да се молим с увереност. Понеже, ако Бог не ни казал да се молим и ако не е обещавал да ни чува, тогава дори ако всички хора се молят заедно, те не биха могли да получат отговор дори за най-дребното нещо.
 
Така никой не получава нещо от Бога поради качеството на своята молитва, а единствено поради Божията доброта. Бог предварва всички наши молби и желания. Със Своето обещание Той ни подтиква да се молим и да искаме тези неща, така че да се научим колко много Господ се грижи за нас.
 
Бог се грижи за нас толкова, че е готов да ни даде дори повече отколкото сме готови да искаме или да получим. Понеже предлага толкова много ние трябва да се молим с увереност.
 
Второ, ние не трябва да се съмняваме в това, което добрият и верен Бог е обещал да направи. Той е обещал да чува молитвите ни – да, Той дори ни заповядва да се молим. Той  е обещал това, така че да можем твърдо да вярваме, че молитвите ни ще получат отговор.
 
Както казва Христос: „Каквото и да поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили и ще ви бъде” (Марк 11:24; виж още Матей 21:22). Христос също казва: „Искайте и ще ви се даде; търсете и ще получите; хлопайте и ще ви се отвори” (Лука 11:9-10).
 
Когато се доверяваме на тези обещания и когато се покоряваме на тези заповеди, ние можем да се молим с пълна с увереност.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg