Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да изгубиш Исус от поглед

Main Pic
Публикувана: 20.06.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 818
Коментари: 0
Виждали ли сте хора, който изглеждат много тъжни? Може би сте се приближили до тях и сте им казали: „Добре ли си? Мога ли да ти помогна с нещо?"
 
По подобен начин Исус се приближи до двама от последователите Си по пътя към Емаус. Той каза: „Какво обсъждате толкова напрегнато, докато вървите?“ (Лука 24:17).
 
Клеопа отговори: „Трябва да сте единственият човек в Йерусалим, който не е чувал за всички неща, които са се случили там през последните няколко дни“ (стих 18 ).
 
С други думи: „Приятел, ти от коя планета си? Всички знаят за случилото се в Ерусалим. ”
 
Клеопа продължи: „Надявахме се, че той е Месията, дошъл да спаси Израел. Всичко това се случи преди три дни ”(стих 21).
 
По принцип те искаха да кажат следното: „Той беше искрен и сериозен. Сърцето му беше посветено да служи на хората, но очевидно служението му беше огромен провал. Нещо се обърка ужасно."
 
Още преди това Исус каза за себе си: „Човешкият син ще бъде предаден в ръцете на враговете си. Той ще бъде убит, но на третия ден ще бъде възкресен от мъртвите ”(Матей 17: 22–23).
 
Можеше ли да е по-ясен? Но всички те пропуснаха да запомнят точно тези думи, въпреки че Христос постоянно говореше за това.
 
За нас е лесно да бъдем критични към тези ученици, но мисля, че вероятно бихме направили същото. В края на краищата и днес правим същото.
 
Ние не обръщаме внимание на това, което казва Библията, и оставяме емоциите ни да се възползват. Вместо да се молим, ние се паникьосваме. Вместо да се доверим, бягаме. Ние изпускаме от поглед какво казва Божието Слово и изпускаме от поглед Самия Исус.
 
Исус разбуни сърцата им и възстанови надеждата им, като ги накара да погледнат в Писанията. И по същия начин ние днес можем да поддържаме огъня на Светия Дух в сърцата си, като четем Библията и си припомняме думите на Христос.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg