Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бебе чудо в рекордите на Гинес

Main Pic
Публикувана: 21.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 624
Коментари: 0
Американско бебе, родено само на 21 седмици и два дни от бременността, постави рекорда на Гинес като най-недоносеното бебе, което оцелява в една невероятна история, празнувана от про-лайф общността.
 
Ричард Скот Уилям Хътчинсън отпразнува първия си рожден ден този месец, като позволи на Гинес да го признае за най-новия притежател на рекорд, след поставения през 1987 г. Хътчинсън е роден в детската болница в Минесота на гестационна възраст от 21 седмици и два дни, което е 131 дни преждевременно. Стандартният гестационен период е 40 седмици.
 
Роден преждевременно с четири месеца, той тежи 11,9 унции при раждането си или само 337 грама.
 
Предишният рекорд е 21 седмици, пет дни или 128 дни преждевременно, присъден на канадското бебе Джеймс Елгин Гил, родено през 1987 г.
 
Рожденият ден на Хътчинсън е на 5 юни. Родителите му са Рик и Бет Хътчинсън от окръг Сейнт Кроа, Уисконсин.
 
„Все още сме изненадани от преждевременното раждане на нашето бебе“, казва Бет пред Гинес. "Но сме много щастливи. Ние можем да споделим неговата история, за да повишим осведомеността на хората за преждевременните раждания."
 
Стейси Керн, неонатолог от Минесота, казва, че Ричард е „получил 0 процента шанс за оцеляване от нашия екип по неонатология“.
 
Ричард беше наречен от персонала „бебето чудо“.
 
"Първият месец дори не бяха сигурни, че ще успее", казва Бет. "Беше наистина трудно. Знаехме дълбоко в себе си, че шансовете му не бяха големи."
 
Оцеляването на Ричард се празнува от про-лайф общността в цял свят.
 
"Лекарите му дадоха 0% шанс за оцеляване", казват представителите на "Поход за живота".  "Ричард обаче е боец, който току-що отпразнува първия си рожден ден. С подходящи грижи и подкрепа недоносените бебета могат не само да оцелеят, но и да се развиват напълно нормално!"
 
Източник: Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg