Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вярна църква в един безбожен свят

Main Pic
Публикувана: 22.06.2021
Автор: Ч. Стенли
Прочетена: 560
Коментари: 0
Църквата е в състояние да стои твърдо в Христос, когато нейните членове ходят с вяра, а не с виждане. Точно както нашето спасение е дошло чрез вяра, а не чрез чувства, нашите ежедневни решения трябва да се вземат по същия начин - но това е в противоречие с подхода на света.
 
Обществото възнаграждава самоувереността и независимостта и разчита на това, което можем да видим. Но Писанието разкрива колко е глупаво да зависим единствено от нашите обстоятелства или други хора (Еремия 17:5-6). Вместо това, нашата увереност се основава на Господ Исус и ние трябва да разчитаме на Него. Всъщност, в книгата Притчи 3:5-6 казва, че изобщо не трябва да се опираме на собственото си разбиране.
 
Ако църквата иска да остане вярна на Бога, ние трябва да получаваме ежедневна духовна храна директно от Божието Слово. Чрез изучаване и прилагане - както индивидуално, така и заедно - ще се научим да се ръководим от Господнята мъдрост и да оставим лъжливите учения и грешки да „влизат в едното ухо, и да излизат от другото“.
 
Едно църковно тяло, което е сплотено заедно в любов, единство и вяра в Господ Исус Христос, ще бъде непобедимо в света. Това описва ли вас и вашата църква? Отделете малко време, за да се помолите за вярно общение между вярващите и за силна вяра.
 
Източник: In Touch Ministries
Photo: Dezeen
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg