Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чудо в молитва

Main Pic
Публикувана: 22.06.2021
Автор: д-р Л. Дънберг
Прочетена: 1502
Коментари: 0
Исус каза: Хлопайте и ще ви се отвори (Матей 7:7). Мнозина следват този принцип, но сякаш вратите пред тях не се отварят. Това не означава, че казаното от Исус не върши работа, а по-скоро, че едно почукване не е достатъчно. Продължавайте да чукате, докато вратата не се отвори. Това означава, че сте отчаяни в нуждата си. Когато Бог види нашето отчаяние, Той често отговаря на молитвите ни.
 
Бог не отговаря на нашето пожелателно мислене, но Той зачита упоритото хлопане. Онези, които имат истинска нужда, не спират да чукат. Някои похлопват два-три пъти и започват да разказват на другите, че Господ не им е отговорил. Проблемът не е у Бога, а у нас, защото се отказваме твърде лесно. 
 
В Лука 18 Исус разказа притча за една вдовица, която не се отказа. Целта беше да научи учениците, че „трябва винаги да се молят и да не отпадат.“ Най-добрите небесни дарове са пазени за онези, които постоянстват в молитва. Това е единственият начин да покажете на Бога, че отчаяно се нуждаете от това, за което се молите. Продължавайте да се молите. Не се отказвайте. Вашият отговор е на прага.
 
В своята книга „Нарисувай кръг“ Марк Батерсън разказва история за сушата в Мисисипи, станала преди петдесет години. Сушата заплашвала да унищожи реколтата, така че една от църквите свикала молитвено събрание. Десетки фермери се събрали да се молят, облечени в обичайните си дрехи,  но един от тях дошъл, облякъл дъждобран. Той се приготвил за чудо. Когато хората го попитали защо, той просто отговорил: „Не исках да се прибера у дома мокър.“ Точно така станало. Той се прибрал сух, а всички останали се намокрили. 
 
Исус ни казва, че вярата ни не трябва да бъде по-голяма от синапено зърно. Някои семена имат нужда от повече време, за да пораснат. Ние искаме да видим резултати веднага.
 
Ние обикновено категоризираме молитвите си, наричайки ги лесни или трудни. Бог не прави така. Когато Господ Исус Христос излезе от гроба, Той премахна думата невъзможно от речника на християните. Няма молитва, която Бог да не може да отговори. Бог често има свята изненада за нас. Лично аз участвам в събиране на пари за различни служения. Всеки ден се моля така: „Господи, изненадай ме днес.“
 
Представете си какво щеше да стане, ако израилтяните бяха спрели да обикалят Ерихон на шестия ден? Какво щеше да стане, ако Нееман се беше потопил в река Йордан само шест пъти? Какво щеше да се случи, ако Илия беше спрял да се моли за дъжд след шестия път? Трябва да настояваме! Книгата на Исус Навиев ни казва: Давам ви всяко място, където стъпи кракът ви, както казах на Мойсей (Ис. Нав. 1:3). Бог не е дух в бутилка, който изпълнява желанията ни, но Неговата заповед трябва да е закон за нас.
 
Източник: "Основните неща, които трябва да знаете за молитвата", предстои да бъде публикувана от издателство "Нов човек"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg