Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нека злото да премине

Main Pic
Публикувана: 25.06.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 694
Коментари: 0
„Тогава видях всеки труд и всяко сполучливо дело, че поради него на човека завижда ближният му. И това е суета и гонене на вятър.” (Еклесиаст 4:4)
 
В този текст писателят на Еклесиаст казва: “Виждам хора, които са много способни в своята работа, но не постигат нищо по начина, по който желаят, понеже това не е в тяхната способност. Техните ближни, с които враждуват, им пречат.”
 
Библейско и утешително е да знаем, че не трябва да се тревожим за всички проблеми в света. Човешките грижи и проблеми са навсякъде.
 
Когато бях млад проповедник, се опитвах да реша проблемите на всички. Но хората с право ми казваха: „Ти си твърде неопитен, за да поправиш  негодниците.” Същият съвет може да се даде за  всяка работа. Всяко занятие има своите проблеми.
 
Затова вие трябва да живеете в настоящето, да се радвате на това, което имате и да оставите цялото зло да премине покрай вас. Това е начинът да се противите на света. Накратко, ако желаете да живеете мирно, помнете, че голяма част от случващото се в света, ще изглежда безсмислено.
 
Не се натъжавайте, когато ви се случи някакво зло. Вместо това се радвайте на благословенията, които имате. Ако ви бъде възложено задължението да направите нещо по-добро, то направете каквото е по силите ви и оставете останалото на Бога.
 
Aко доброволно пожелаете да вземете по-големи отговорности, опитвайки се да изправите това, което е криво, да поправите всяко зло и да изхвърлите дявола от света, тогава единствено ще си причините много болка и скръб. Това прилича на опит да препречите течението на бърз поток. Но Този, Който е създал всичко, го държи в Своята власт.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg