Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призовани

Main Pic
Публикувана: 28.06.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 879
Коментари: 0
Мисля, че една от най-основните характеристики на църквата днес е, че включва хора с различен произход, различни раси и различни възрасти, които се събират под знамето на Исус Христос.
 
Павел пише в Галатяни 3 глава „:Защото всички вие сте Божии синове чрез вяра в Христос Исус. Защото толкова от вас, които са били кръстени в Христос, са се облекли в Христос. Няма нито евреин, нито грък, няма нито роб, нито свободен, няма нито мъж, нито жена; защото всички сте едно в Христос Исус ”(стихове 26–28).
 
И все пак днес има много деноминации, които искат да насочат цялата си дейност към определена група хора въз основа на определени демографски данни.
 
Но трябва да бъдем внимателни с това, защото Църквата се състои от истински вярващи от всякакъв произход. Независимо кой сте, ако сте последовател на Исус Христос, значи сте част от Неговата църква.
 
Исус каза: „На тази скала ще построя църквата Си и портите на ада няма да ѝ надделеят” (Матей 16:18).
 
Думата, използвана тук за „църква“, е гръцката дума ekklēsia, което означава „извикани или призовани“. Евреите използваха тази дума, за да се опишат като уникална група хора, уникална раса. Някои езичници също я използваха, когато описваха своята общност.
 
Но тук Исус използва думата в уникален контекст, който не е бил само за евреи или за хора, живеещи в общност заедно. Той казваше: „Ще изградя нова единица вярващи. Но това не е само за евреите. Това не е само за езичниците. Това е за всички. " Това беше революционна мисъл.
 
Сега може да има място за специализирано служение на различни групи, но не трябва да позволяваме това да засенчи основното желание на Бога да ни събере всички заедно. Това е едно от великите свидетелства на църквата.
 
Ние сме призованите - призовани заедно, призвани да се покланяме на Господ Исус Христос в един Дух.
 
Източник: Harvest ORG

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg