Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да открием истинския Бог

Main Pic
Публикувана: 29.06.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 631
Коментари: 0
"Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.” (Римляни 1:22-23)
 
Човешкият разум не може напълно правилно да схване Бога. Разумът знае, че има Бог, но не може да разбере кой бог е истинският. Точно това се случило с еврейските водачи, докато Христос бил на земята. Йоан Кръстител ясно им казал, че Христос е дошъл. Те знаели, че Той живее сред тях и ходи сред хората. Но те не били в състояние да определят точно кой е той. Почти никой от тях не повярвал, че Исус от Назарет бил Христос.
 
По подобен начин човешкият разум си играе на сляпа баба с Бога. Разумът винаги прави глупави грешки и продължава да пропуска целта. Той нарича бог нещо, което всъщност не е Бог и не може точно да различи истинския Бог. Ако разумът нямаше каквато и да е увереност за Божието съществуване той не би го търсел. Ако знаеше точно кой е Бог, той не би смятал нещо друго за бог.
 
Разумът просто решава нещо, нарича го бог и отдава божествена почит на собствената си концепция за бога. Но правейки това той пропуска истинския Бог и вместо него намира дявола – или своята идея за бога, която е управлявана от дявола.
 
Съществува голяма разлика между знанието, че има Бог и знанието кой е този Бог. Цялото творение ни учи, че има Бог. Това вече е написано на всяко сърце. Но само Светият Дух може да ни научи Кой е Бог, а Неговата личност е ясно разкрита в Неговото слово, Библията.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg