Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да заспиш на пост

Main Pic
Публикувана: 29.06.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 600
Коментари: 0
Не беше време за спане.
 
Исус беше отвел Петър, Яков и Йоан на планината и Той се преобрази там пред очите им. Лицето му грееше като слънце, както и дрехите Му. Междувременно тримата ученици бяха заспали.
 
Петър се събуди, видя ярка светлина и извика: „Учителю, чудесно е да сме тук!“ (Лука 9:33).
 
Разбира се, това не е последният път, когато това страхотно трио ще заспи вместо да стои на пост. По-късно в Гетсиманската градина Исус им каза: „Душата ми е смазана от скръб до смърт. Стойте тук и бдете с мен ”(Матей 26:38). След това Той се отдалечи на няколко метра и започна да се моли. Когато Исус се върна, всички те бяха заспали, пропускайки важно събитие от живота на Господа.
 
Чудя се колко много пропускаме заради духовния ни сън. Ние спим духовно, когато Бог иска да ни говори чрез Словото Си. Тъй като сме твърде заети с други неща, нямаме дисциплината да вземем Библията и да я отворим.
 
Или вместо да ходим на църква и да се храним от Божието Слово, ние решаваме да направим нещо друго на негово място. Дремем духовно.
 
Когато Господ ни призовава да говорим за Него, ние спим на поста си. И като учениците, ние също можем да пропуснем това, което Бог иска да направи в нас и чрез нас.
 
И все пак в Римляни 13:11 Павел казва на християните: „Това вършете, като знаете, че времето изтича. Събудете се, защото нашето спасение е по-близо сега, отколкото когато за първи път повярвахме."
 
Трябва да сме будни. Трябва да сме нащрек. И трябва да внимаваме. 
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg