Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

От сатанизъм към служение на Христос

Main Pic
Публикувана: 30.06.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 874
Коментари: 0
Джийни Ортега - Лоу живо си спомня първия път, когато е била принудена да участва в сатанинско ритуално пречистване.
 
„Бях на около 7 години и членовете на семейството ми ме принудиха да се подложа на ритуално пречистване. Трябваше да се съблека. Определено нямаше нищо чисто в онова, което правеха. Беше наистина демонично," спомня си Ортега.
 
„Преди да съм чувала за Бога, знаех, че има нещо нередно в случващото се“, продължава тя. „По време на ритуалите очите им бяха изцъклени, говореха несвързано. Членовете на семейството ми осъществяваха контакт с мъртвите и мъртвите говореха чрез тях. Започнах да усещам, че нещо не е наред.“
 
Днес Джийни е на 34 години и е известен християнски изпълнител, търсен говорител и автор на няколко музикални албума. Омъжена е за пастир Рен Лоу и е негов партньор в служението. Нейната страст днес е да доведе хората до надеждата и познанието на Исус Христос.
 
Но пътят ѝ към Исус е всичко друго, но не и гладък.
 
Ортега израства в гетото на Ню Йорк, а семейството ѝ активно участва в "Сантерия", окултна религия, в която се преплитат християнските традиции като говорене на езици и кръщение. За нейното пуерториканско семейство тази практика е културна характеристика.
 
Като младо момиче певицата си спомня, че е имала контакт с духове и в резултат на това се е борила с мисли за самоубийство. За да се избави от тях тя се обърнала към музиката, която според нея Бог умишлено е довел в живота ѝ.
 
На 16-годишна възраст Ортега подписва първата си голяма звукозаписна сделка с Hollywood Records. Прекарва няколко години в сферата на поп музиката, оглавявайки класациите на Billboard и дори гастролирайки с R&B и изпълнителката Риана.
 
Времето, прекарано в светската музикална индустрия, според нея е „диво преживяване“
.
„Станах поп звезда и врагът използва идолопоклонство като пари, музика, слава и всички тези неща, за да продължи да ме привлича към себе си“, разсъждава тя. „Имах целия този успех, всичките ми мечти се сбъднаха. Това момиче от гетото беше постигнало голям успех. Правих всички тези луди неща в Холивуд, но бях напълно съкрушена и гневна. "
 
Приблизително по това време приятелка кани Ортега в църква, където за първи път среща любовта на Бога.
 
„Почувствах присъствието Му и то беше осезаемо. Започнах да отварям сърцето си за Него", спомня си тя. „Паднах на колене и започнах да плача, да плача и да плача. Буквално плаках с часове. ”
 
"Любовта на Бога нахлу в тъмнината, която ме заобикаляше през целия ми живот."
 
И все пак битката на Ортега Лоу с тъмнината не е приключила. Когато оставя предишния си начин на живот и се запалва по вярата, атаките на врага идват от страна на църквата.
 
„Преди бях дейна за врага сатана, така че след като станах християнка, реших да стана активна за Исус“, казва тя. „Врагът обаче беше неумолим. Той мрази хората, които са готови да говорят истината и искат да споделят любовта на Исус."
 
„В невежеството си мислех, че винаги ще бъда в безопасност в църквата“, продължава тя. „Но Сатана използва църковни хора - дори пастира - да ме нападат. Но това, което Сатана забрави, беше, че Бог и аз вече имахме история и моята осезаема връзка с Него ми помогна.“
 
В нейната новоиздадена книга „Какво ми се случва? Как да победим невидимия си враг", Ортега Лоу, която е репортер на The Christian Post, разказва за възпитанието си, драматичното си обръщане към християнството и различните начини, по които чрез Божията благодат е победила тъмнината в живота си. Тя предизвиква читателите да разпознаят духовната дейност, засягаща собствения им живот, и идентифицира библейските инструменти, които позволяват на хората да ходят в свободата, възможна само в Христос.
 
„Библията ни казва, че врагът ще използва каквото може, за да открадне, убие и унищожи“, казва тя, позовавайки се на Йоан 10:10. „Той не винаги идва като тъмно и страшно същество. Той се маскира като ангел на светлината. Като християни трябва да разберем това и да знаем, че Исус е този, който дава истинска свобода и истинска надежда." 
 
Ортега подчертава, че тя по никакъв начин не желае да допринесе за „сатанинската паника“, която понякога се наблюдава в евангелската общност. По-скоро тя иска да посочи надеждата в Христос, и да подтикне читателите да намерят самоличността си само в Него.
 
„Всеки път, когато ни нападне Сатана или всеки път, когато в живота ни се случи нещо опустошително, врагът е там, но Бог също е с нас. И така, как можем да намерим Бога в тези трудности, вместо да отдадем слава на дявола? Бог ни е дал средствата, за да се противопоставим на дявола.“
 
„Бог също е сред нас“, подчертава певицата. „Можем да гледаме на дявола или да гледаме на Бога. Аз лично по-скоро бих обърнала гръб на дявола, за да погледна към Бога.”
 
Дори в християнската общност превръщането на дадените от Бога благословения в идоли е широко разпространено, подчертава Ортега. „За нас е лесно да отделим фокуса си от Бога и да го поставим върху нещо друго“.
 
„Тези съвременни идоли са много опасни и трябва да внимаваме: Кариерата ни, семействата ни, дори църквите, в които сме толкова погълнати, могат да се превърнат в идоли. „Това е много опасно, защото в момента, в който го направим, отваряме врата на врага, защото той знае, че не гледаме към Бога. Трябва да се трудим, за да продължим да получаваме нужните ни насоки от Бога, за да преодолеем невидимия си враг. “
 
За вярващите е важно да бъдат свързани с църква и да почитат своите водачи, пояснява Ортега, но тя подчертава и важността на това „да не ги поставяме на пиедестал“.
 
„Исус ни казва, че трябва да намерим нашата самоличност, комфорта си, всичко в Него. Виждаме как ръководители на различни църкви падат в грях и тогава нашата християнска самоличност е наранена, защото полагаме цялата си вяра в тези християнски водачи.“
 
Осъзнавайки живота, от който Бог я е спасил и въоръжена със силното разбиране за Неговата вярност и любов, Ортега Лоу сега използва нейното християнско служение, за да насочи другите към Христос.
 
„Винаги съм била много амбициозна, но през последните няколко години осъзнах, че амбицията ми се е променила. Всичко, което искам да направя сега, е да насоча хората към Исус, да им дам надежда, да им покажа как да ходят в истината.
 
„Мисля, че много от нас са победени от дявола, защото просто му позволяваме да ни опустошава и не ходим във властта, която Исус ни дава като вярващи“, добавя Ортега. „Искам да помогна на християните да се научат да бъдат вярващи, които изпитват Бога и Неговата пълнота на Земята, както е на Небето. Искам да помогна на невярващите да разберат, че има толкова много неща в живота и че животът не свършва тук. В Христос няма смърт и те наистина могат да ходят в свобода, мир и надежда. “
 
Източник: Christian Post
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg