Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сила да завършим битката

Main Pic
Публикувана: 30.06.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 518
Коментари: 0
И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне. (Откровение 13:8)
 
Преди да има планета, наречена Земя, преди да има градина, наречена Едем, преди да има двойка, известна като Адам и Ева, Бог знаеше, че човечеството ще се провали.
 
Поради греха, който Адам и Ева щяха да извършат в райската градина, Бог знаеше, че той ще се разпространи в целия човешки род. Това не беше изненада или шок за Него.
 
Отпреди вечността Божият план беше Христос да умре за грешниците. Откровение 13:8 споменава Исус като „Агнето, заклано от създанието на света“.
 
Дяволът обаче се опита да попречи на Господ Исус да постигне целта Си. След като Йоан кръсти Христос в реката Йордан, четем, че Исус „бе заведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушен от дявола“ (Матей 4:1).
 
Сред тези изкушения дяволът показа на Исус световните царства и тяхната слава и каза: „Всичко това ще Ти дам, ако паднеш и ми се поклониш“ (стих 9).
 
Ако представим тези думи леко перифразирано, дяволът всъщност каза: „Исусе, знам, че си дошъл да откупиш обратно изгубеното в райската градина. Ще Ти го дам сега на сребърен поднос, ако ми доставиш моментното удоволствие да ми се поклониш."
 
Разбира се, Исус отхвърли това. Знаеше, че трябва да отиде на кръста.
 
Това ни напомня, че дяволът често ни напада като християни още в началото на духовния ни живот, предизвиквайки ни да се съмняваме в нашето спасение. Но той също така иска да ни спъне в края на нашето пътуване, за да може да дискредитира всички добри неща, които сме направили. Ето защо апостол Павел казва, че иска да завърши състезанието с радост (вж. Деяния 20:24).
 
Бог ще бъде с нас и ще ни даде необходимата сила, за да завършим състезанието на живота с Неговата помощ и сила.
 
"Всичко мога чрез този, Който ми дава сила". Филипяни 4:13
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg