Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Божието избавление

Main Pic
Публикувана: 01.07.2021
Автор: О. Чеймбърс
Прочетена: 1703
Коментари: 0
 "Аз съм с тебе, за да те избавям, казва Господ..." Еремия 1:8
 
Бог обеща на Eремия, че ще го пази лично - „... твоят живот ще ти бъде награда ...“ (Еремия 39:18). Това е всичко, което Бог обещава на Своите деца, които са Му верни.
 
Където и да ни изпрати Бог, Той ще пази живота ни. Нашата лична собственост и имущество не трябва да бъдат предмет на безпокойство за нас. Когато държим на материалните неща, трябва да бъдем много внимателни. Ако случаят не е такъв, ще изпитваме паника, душевна болка и стрес. Да имаш правилния възглед е доказателство за дълбоко вкоренена вяра в закрилата и личното избавление на Бога.
 
Проповедта на планината показва, че когато сме на мисия за Исус Христос, няма време да отстояваме себе си. Исус казва на практика: „Не се притеснявайте дали с вас се отнасят справедливо.“ Търсенето на справедливост всъщност е знак, че сме се отклонени от нашата отдаденост към Него. Никога не търсете справедливост в този свят, но никога не преставайте да я раздавате по отношение на другите.
 
Ако търсим справедливост и възмездие за себе си, ще започнем само да се оплакваме и да се отдадем на недоволството от самосъжалението. С това си поведение сякаш казваме: „Защо трябва да се случва на мен?“ Ако сме отдадени на Исус Христос, нямаме нищо общо с това, с което се сблъскваме, независимо дали е справедливо или несправедливо. По същество Исус казва: „Продължавайте да вършите това, което ви казах да правите, и аз ще пазя живота ви. Ако се опитате сами да се пазите, вие започвате да разчитате на себе си, а не на Мен. "
 
Дори и най-благочестивите сред нас стават атеисти в това отношение. Когато нещата не вървят добре в живота ние, ние не Му вярваме, а започваме да изпитваме съмнения. Поставяме здравия си разум на трона в нашия живот и след това прикрепваме Божието име към него. Ние се опираме на собственото си разбиране, вместо да вярваме на Бога с цялото си сърце.
 
Източник: My Utmost for His Highest
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg