Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Затвор за пастири, организирали молитви за мир в Мианмар

Main Pic
Публикувана: 05.07.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1894
Коментари: 0
Трима пастири в щата Качин са изправени пред три години затвор за провеждане на събрания за молитва за мир в Мианмар, както съобщава Международната християнска грижа (ICC).
 
Пастирите, които принадлежат към баптистката конвенция на Качин и баптистката конвенция Раванг, са задържани на 28 юни, след като Комитетът по литература и култура на Раванг (RLCC) завежда дело срещу тях за „причиняване на страх и разпространение на фалшиви новини“.
 
Според местните медии председателят на RLCC е член на военния режим, свързан с настоящото правителство на Мианмар.
 
Военният преврат в страната, който свали продемократичния лидер Анг Сан Су Чжи през февруари, предизвика национални вълнения, когато загинаха най-малко 60 души.
 
Много християни в страната са били обект на атаки в резултат на нестабилността, като военните нахлуват и атакуват католически и баптистки църкви в Качин и Чин.
 
Лидерите както на баптистката конвенция на Качин, така и на баптистката конвенция в Раванг, излязоха с публикации в социалните мрежи, за да призоват християните да се молят за тримата пастири, които са на 60 и са в лошо здравословно състояние.
 
„Освободете пастирите незабавно, тъй като те не извършват никакви нарушения. Те просто организират молитвени служби“, се казва в публикацията на баптистката конвенция на Качин на страницата им във Фейсбук.
 
„Недопустимо е да бъдат осъдени. Те трябва да бъдат освободени. Ако на хората се издават затворнически присъди само поради слухове и без доказателства, няма да има достатъчно затвори в Мианмар, за да бъдат задържани всички“, каза президентът на KBC д-р Хкалам Самсон пред Irrawaddy, местен вестник.
 
След февруарския преврат много църкви, включително Бачинската конвенция на Качин, организират молитвени събрания, провеждат пост и участват в демонстрации в подкрепа на демокрацията.
 
По-рано тази година секретарят на Азия за църквата на Шотландия Санди Снедън спорели пред премиера на страната, че християните най-добре могат да се молят за Мианмар в това трудно време.
 
„Молете се военните да зачитат волята на народа на Мианмар, изразена на общите избори през ноември, избраните ръководители на Мианмар да бъдат освободени, за справедливост и мир, така че всички в Мианмар да могат да живеят в благоденствие. Това не е скандално искане. За това се молим."

Източник: Premier Christian News

Photo: YWAM

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg