Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Грабнати

Main Pic
Публикувана: 06.07.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 917
Коментари: 0
"Тогава ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно в облаците..." 1 Солунци 4:17
 
Някои вярващи смятат, че учението за Грабването е създадено от хора, които искат да избегнат страданието.
 
Да, точно така е. Христос ще дойде за Своята Църква и ще ни отведе от тази земя, за да не ни сполети Божия гняв.
 
В 1 Солунци 4 глава откриваме може би най-категоричния пасаж за Грабването: „Защото Сам Господ ще слезе от небето с вик, с глас на архангел и с Божия тръба. И мъртвите в Христос ще възкръснат първи. Тогава ние, които сме живи и сме на земята, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците, за да срещнем Господа във въздуха. И така, ние винаги ще бъдем с Господа” (стихове 16–17 ).
 
Понятието "грабнати" е интересно, защото съдържа много нюанси в своето значение. Един от начините да го преведем е „бързо да бъдем уловени“. Това е същата дума, която намираме в книгата Деяния 8:39, където четем, че след като Филип доведе етиопския служител до вяра в Христос, „Господният Дух грабна Филип”.
 
По същия начин, Грабването ще се осъществи за бърз период от време. Библията казва: „След миг, в миг на око, при последната тръба. Защото тръбата ще затръби и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се променим”(1 Коринтяни 15:52).
 
Всъщност „примигването на окото“ продължава около една хилядна от секундата. Това означава, че ако сте християнин, в един момент ще живеете живота си на Земята, а в следващия момент ще откриете, че сте в присъствието на Самия Христос.
 
Грабването би могло да се осъществи толкова бързо, че дори не бихме могли да го усетим, освен че изведнъж ще се окажем в присъствието на Бога. 
 
След като имаме светлината на това знание, трябва да живеем всеки ден в непрекъснато очакване на завръщането на нашия Господ Исус Христос.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg