Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Освободеният канадски пастир с призив към църквата

Main Pic
Публикувана: 07.07.2021
Автор: М. Фауст
Прочетена: 813
Коментари: 0
Тим Стивънс, пастир на църквата Феървю Баптист в Калгари, бе освободен на 1 юли, повече от две седмици след като бе арестуван за провеждане на църковни служби в нарушение на провинциалните здравни ограничения, свързани с ковид-19. Историята можете да си припомните тук.
 
"Бях в затвора... за 17 нощи и 18 дни", казва развълнуваният Стивънс по време на проповед, която продължава повече от час. "И когато си там толкова дълго, мислиш за много неща и после искаш да ги споделиш."
 
Центърът за конституционни свободи, който представлява Стивънс в съда, обяви на 1 юли, че пастирът е освободен от затвора и че сградата на Феървю Баптист няма да бъде конфискувана от правителството. Стивънс и църквата му се събираха на открито, както и нелегално. Той бе арестуван през юни в дома си, след като полицейски хеликоптер забелязал богослужението.
 
Джей Камерън, директор на Съдебния център, критикува правителството на Алберта, че арестува не само Стивънс, но и двама други пастири.
 
"Преследването на християните от страна на правителството за "престъплението" на мирно събиране за поклонение няма и не трябва да бъде забравено", казва Камерън.
 
Със сълзи в очите Стивънс споделя пред вярващите, че е "окуражен, че много от тях са били укрепени във вярата. Когато зная, че нечия вяра е била слаба, а случилото се с мен му е помогнало да се утвърди във вярата, това ме прави силен."
 
"Всеки ден Господ ме подкрепяше и всеки ден слушах за Неговото дело сред вас и по света" – казва Стивънс.
 
В неделя Стивънс проповядва от Матей 10 глава, където Господ Исус Христос казва на Неговите ученици, че ще бъдат преследвани.
 
"Този текст в Матей глава 10 говори за последиците от противопоставянето, с което хората се сблъскват, докато устояват за Господ Исус Христос и страдат за Него– казва Стивънс.
 
"Последните 17 нощи, които прекарах в затвора ми дадоха възможност да провъзглася Христовата слава. Никога през живота си не съм бил толкова мразен от хората. Но никога в живота ми не е имало време, когато се чувствах толкова обичан от хората по едно и също време. Не се страхувайте от хората. Извикайте от покривите, че Исус Христос е цар на всички царе.
 
"Имайте страх само от Бога. Господ Исус Христос каза, че Бог е този, който ще съди и Бог ще бъде този, който ще се грижи за вас."
 
В своя публикация, направена това лято, Стивънс призна, че COVID-19 е "сериозен проблем", но твърди, че "последиците не трябва да бъдат по-лоши от болестта", имайки предвид проблемите на психичното здраве и самоубийството. В църквата на Стивънс не е имало заразяване с COVID-19, пише той.
 
По това време църковните служби са били ограничени до само 15 души.
 
"Ограничаването на църквата до 15 души – което по същество ограничава събирането на църквата – е против волята на Христос и против съвестта на мнозина, които желаят да се покланят на Господа на славата според Неговото слово", пише Стивънс.

Източник: Christian Today

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg