Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американски мисионери загиват при самолетна катастрофа

Main Pic
Публикувана: 07.07.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1777
Коментари: 0
Според Premier Christian News мисионерите Трент Хостетлър (35 г.) и Джон Милър (43 г.) са били в Хаити, за да работят в мобилна клиника. В петък вечерта двамата мъже се качили на самолет с още четирима души, пътуващи от Порт-о-Пренс до Джакмел. Самолетът се е разбил и всички пътници са загинали.
 
Бременната съпруга на Хостелър, Ерика, и трите им деца се качили на предишен самолет с няколко приятели. В първия самолет нямало място за двамата мисионери. Първият полет е пристигнал безопасно до Джакмел. Вторият самолет обаче се разбил, убивайки всички на борда.
 
Gospel To Haiti, християнска организация със седалище в САЩ, съобщи трагичната новина на страницата си във фейсбук.
 
"Моля ви, молете се! Това е много тъжен ден за всички нас, които служим в християнската мисия Евангелието в Хаити", пишат от групата.
 
"Трент и Ерика и тяхното семейство, са отлетели обратно за Хаити след няколкоседмичен престой в САЩ. Джон Милър също е летял с тях, за да прекара известно време в Хаити като евангелизатор, работейки в мобилна клиника в района. Поради всички вълнения в Порт-о-Пренс, те решили да вземат малък самолет от Порт-о-Пренс до Джакмел", пише в публикацията.
 
Gospel To Haiti отбелязва, че групата от първия самолет е "била много загрижена", след като вторият самолет не се появил, но те "скоро чули, че самолетът е паднал някъде близо до Леогане", крайбрежен град на около 30 км западно от Порт-о-Пренс.
 
„Беше сформиран и изпратен екип за издирване, който локализира самолета рано тази сутрин и потвърди, че всички 6 души са убити, включително Трент и Джон“, пишат от организацията.
 
"Молете се за съпругите и децата на Трент Хостетлър и Джон Милър. Трент беше на 35 години, а Джон на 43 години."
 
Източник: Premier Christian News
Photo: FB, Trent Hostetler
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg