Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквата и Голямата скръб

Main Pic
Публикувана: 10.07.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 1364
Коментари: 0
В църквата има спорове кога Господ Исус Христос ще се върне отново на земята, както е обещал при Своето възнесение. Някои предполагат, че Той ще се върне по средата на така наречената Голяма скръб. Други казват, че християните ще трябва да преминат през Скръбта, която ще продължи седем години.
 
Аз лично смятам, че от следващия пасаж, както и от цялото Писание, става ясно, че християните няма да преминат през Голямата скръб, за която се говори в Писанието: „Защото Бог не ни е определил за гняв, а за да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос“ (1 Солунци 5 :9 ).
 
Когато казвам това, не твърдя, че християните няма да преминат през скръб. Но казвам, че според мен няма да преминем през Голямата скръб. Има разлика.
 
Всички ние ще преживеем изпитания и трудности, както и преследвания, затова че сме християни. Всъщност Исус каза: „В света ще имате скръб; но дерзайте, Аз победих света” (Йоан 16:33 ).
 
Голямата скръб, за която говори Библията, е Божият съд над едно поколение хора, които Той достатъчно дълго е предупреждавал за гнева, който идва. Не можете обаче да намерите нито един пример в Библията, когато Бог е съдил човек или нация, като в същото време е осъдил Своя народ заедно с нечестивите.
 
Намираме примери за това в Библията. Един от тях е в книгата Битие 18 глава, когато Бог изпрати два ангела да изведат Лот (и тези от семейството му, които бяха готови), преди да съди Содом и Гомора. Друг пример е Ной и семейството му, които Бог пощади от Потопа, за което четем в Битие 9-11.
 
И в книгата Откровение намираме думите на Исус към църквата във Филаделфия: „Тъй като си се подчинил на заповедта Ми да устояваш, ще те защитя от великото време на изпитания, което ще дойде върху целия свят, за да изпита онези, които принадлежат към този свят“, 3:10).
 
Това, че сте член на църква, няма да ви предпази от Голямата скръб, но ако сте член на тялото на Христос, ще бъдете избавени. Трябва да познавате Исус лично и да имате опитности с Него в живота си.
 
Чакате ли Го? Очаквате ли с нетърпение Неговото завръщане? Господ Исус Христос може да дойде във всеки един момент за Своята църква.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg