Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Второто идване на Христос

Main Pic
Публикувана: 11.07.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 1177
Коментари: 0
Според Библията има поколение, което няма да види смърт. Вместо това Господ ще ги вземе от лицето на земята в това, което наричаме грабване на Църквата.
 
Именно това имаше предвид Исус, когато каза: „Тогава двама мъже ще бъдат на полето: единият ще бъде взет, а другият оставен. Две жени ще мелят в мелницата: едната ще бъде взета, а другата оставена” (Матей 24: 40–41).
 
Мигновено милиони вярващи от цял ​​свят ще бъдат грабнати и ще се намерят в Божието присъствие.
 
Библията говори за това събитие и в други пасажи, включително 1 Коринтяни 15: „Ето, казвам ви една тайна: Не всички ще заспим, но всички ще се променим - за миг, в миг на око, в последната тръба. Защото тръбата ще звучи и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се променим” (стихове 51–52).
 
Говорейки за същото това събитие, в 1 Йоан 3:2 апостолът на любовта казва следното: „Възлюбени, сега сме деца на Бог; и все още не е разкрито какви ще бъдем, но знаем, че когато Той бъде разкрит, ние ще бъдем като Него, защото ще Го видим такъв, какъвто е ”.
 
Има обаче разлика между Грабването и Второто пришествие. Грабването слага началото на Голямата скръб, която води до Сватбената вечеря на Църквата и завършва с Второто пришествие.
 
Ето още един начин да го кажем: При грабването Исус ще се върне за Своята Църква. При Второто пришествие Той ще се върне със Своята църква. Ще срещнем Господа във въздуха и тогава, когато Той се върне на Земята, ще се върнем с Него.
 
Христос идва за Своята Църква и когато настъпи моментът, Той ще се върне отново на тази земя.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg