Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Методистката деноминация в Англия разреши еднополовите бракове

Main Pic
Публикувана: 28.07.2021
Автор: Evangelical times
Прочетена: 1434
Коментари: 0
Методистката църква се превърна в най-голямата деноминация във Великобритания, която се отказа от библейското определение за брака и разреши еднополовите съюзи.
 
Методистката конференция гласува за предефиниране на брака с 254  гласа 'за' и само 46 против. Позволено е и съжителство между еднополови двойки.
 
В изказване срещу резолюцията за хомосексуалните бракове, представителят на миряните Сандра Хейуърд заяви, че този ход отвежда църквата „далеч от Писанието“ и противоречи на „библейската святост“.
 
Каролин Лорънс, бивш вицепрезидент на методистката конференция, предупреди, че има "значителен брой" методисти, които "планират да напуснат или да подадат оставка от членството си" в резултат на гласуването.
 
„Днес е повратен момент за много хора и  това решение се разглежда като значително отклонение от нашата доктрина“, каза тя.
 
Клаузите за свобода на съвестта означават, че методистките пастири и служители няма да бъдат принудени да провеждат сватби от един и същи пол, ако се противопоставят на решението, а всички методистки проповедници все още ще бъдат свободни да проповядват за библейския брак.
 
Председателят на Методистките евангелисти п-р д-р Дейвид Хъл заяви, че е „силно натъжен“ от решението на деноминацията „да се откаже от учението на християнската църква, което се подкрепя в хода на цялата църковна история и все още се поддържа от повечето християни по света днес.“
 
Методистката църква в Ирландия казва, че ще продължи да поддържа библейската дефиниция за брака.
 
Генералният секретар д-р Хедър Морис зявява следното по случая: „Методистката църква в Ирландия е отделен и автономен орган, който продължава да твърди, че бракът е само между един мъж и една жена“.
 
Източник: Evangelical Times
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg