Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Гордея се, че съм християнин...

Main Pic
Публикувана: 02.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 925
Коментари: 0
Плувецът от екипа на Великобритания Даниел Джервис благодари на Бога и на своята  църква за подкрепата по време на неговото олимпийско участие.
 
„Искам да благодаря на моето село  и на хората от моята църква, баптистката църква на Сарди, църквата  в Аманфорд, които наистина ме подкрепяха и всички вкъщи се молеха за мен.
 
„Гордея се с много неща в живота си, но най-много се гордея, че съм християнин. Очевидно Бог беше с мен тази вечер и аз съм наистина много щастлив да Го представлявам. Това споделя Дан Джервис пред Би Би Си точно след като завърши последното си състезание от игрите.
 
25-годишният състезател от Резолвен, Уелс е кръстен в църквата Сардис, където баща му Джонатан Джервис е дякон. Миналият месец Джервис каза в предаването на BBC Sunday Worship, че е отгледан в християнско семейство и си спомня добре момента, в който е усетил присъствието на Бога.
 
„Спомням си в олимпийските квалификации през 2016 г. и всичко вървеше добре. Бях на финала и си спомням чувството, че Бог е много близо до мен точно преди състезанието.
 
„Отне ми няколко седмици, за да осъзная, че чувствам Божието присъствие по-силно от всякога, защото Той знаеше, че не мога да се справя сам с това и няма да победя“, каза Джервис.
 
Той продължи: "Когато сте в присъствието на Бог, това не е странно чувство, чувствате се много спокойни и сигурни. Аз се моля преди всяко състезание. Аз не се моля толкова много за победа и Той знае това."
 
"Има един конкретен стих от Библията, който ми е любим и който остава с мен. Той е на гърба на Библията, която ми даде църквата ми. Това е Второзаконие 31:6: „Бъдете силни и смели. Не бойте се и не се ужасявайте пред тях, защото Господ твоят Бог върви с теб. Той няма да отстъпи от теб и няма да те изостави."
 
Джървис завърши пети във финала на 1500 метра свободен стил, но заяви, че е решен следващия път да се върне по-силен.
 
Източник: Premier Christian News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg