Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Цялата слава принадлежи на Бога!

Main Pic
Публикувана: 02.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 740
Коментари: 0
Американката Кендра "Кени" Харисън не можа да спре да се усмихва, след като спечели сребро в понеделник на 100 метра с препятствия при жените.
 
Никой не би могъл да я обвинява. Преди пет години Харисън пропусна Олимпиадата в Рио, след като влезе в американските олимпийски квалифилации през 2016 г. като фаворит, но завърши на шесто място.
 
Тази година Харисън спечели среброто. В състезанието в неделя тя грабна среброто, като лесно премина всяко препятствие с време от 12,52 секунди, отстъпвайки само на Жасмин Камачо-Куин от Пуерто Рико, която спечели златото. И двете се състезават в университета в Кентъки.
 
След състезанието Харисън обикаляше пистата, наметнала американското знаме и с широка усмивка. Въпреки че притежава множество медали от други световни състезания - включително световния рекорд от 12,21 секунди - това беше първият ѝ олимпийски медал.
 
„Уча се от грешките си“, каза тя пред NBC в интервю след състезанието. „За да дойда тук на тази световна сцена и да представя страната си по най-добрия си начин - цялата слава принадлежи на Бога! Той ми даде тази възможност...Сребърен медал на този етап от моята кариера е невероятен успех."
 
Харисън благодари и на членовете на семейството си, които са я гледали в САЩ. Кендра, която има 10 братя и сестри, е родена два месеца преждевременно и е осиновена като бебе от семейство в Северна Каролина. Тя е имала сърдечен шум като дете.
 
„Надявам се, че съм ги накарала да се гордеят“, казва тя пред NBC.
 
Харисън често приписва нейния талант и успех на вярата ѝ в Бога. Първият ред в нейните биографии в Twitter и Instagram гласи: „Обичам Исус“.
 
"Този спорт даде възможност на християнската ми вяра да расте", каза тя пред Athletics Weekly през 2018 г. "Моята вяра ми даде възможност да се изправям много пъти, след като съм преживявала неуспехи в спорта. Без този дар, който Бог ми е дал, не бих била там, където съм сега."
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg