Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Злато и световен рекорд за едно Божие дете

Main Pic
Публикувана: 04.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 979
Коментари: 0
Сидни Маклафлин, отдадена християнка, стана най-бързият бегач на 400 метра в историята, като спечели златния медал от Токио 2020 в най-доброто бягане, наблюдавано досега в категорията.
 
21-годишната атлетка от САЩ постави нов Световен рекорд с време 51,46 секунди. Още през юни тя стана първата жена, която пробяга разстоянието под 52 секунди по време на олимпийските квалификации в САЩ.
 
На финала в Токио Маклафлин спечели срещу колегата си Далах Мохамед (също от САЩ и световен шампион), която се бори до края. "Желязо остри желязо", каза МакЛафлин, говорейки за това как приятелското съперничество между двете, им е  помогнало да подобрят своите резултати. Фразата, която използва, идва от стиха от Библията: "Като желязо остри желязо, така човек се наостря срещу ближния си" (Притчи 27:17)
 
Маклафлин е християнка , която говори публично за своята вяра. На своя профил в Туитър се описва като "Божие дете, което е спасено по благодат". В Инстаграм е написала: "Исус ме спаси".
 
"По благодат, чрез вяра, Исус ми даде всичко"
През юни, когато за първи път подобри Световния рекорд, тя пише: "Вече не искам себепознание, а да отразявам Неговата съвършена воля, която вече е заложена в сърцето ми. Не заслужавам нищо. Но по благодат, чрез вяра, Исус ми е дал всичко. Божията слава е вечна. Благодаря ТИ, Татко!".
 
По-рано през пролетта, тя публикува: "В един свят, пълен с нестабилност, човек може да намери истинска стабилност в Исус. Като хора постоянно общуваме въз основа на емоции и обстоятелства".
 
"Мирът идва от знанието, че винаги ще имам приятел, винаги ще имам Неговата подкрепа и винаги ще имам Неговата ОБИЧ; и в най-самотните моменти имам мир. Душата ми намира покой в това да знам, че БОГ не е като нас. Той не се променя и никога няма да ме напусне. Можете да бъдете напълно доволни, без значение каква е ситуацията. 
 
Източник: Евангелски фокус
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg