Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победата е от Бога!

Main Pic
Публикувана: 05.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1166
Коментари: 0
Атинг Му навърши 19 години само преди 2 месеца, а преди два дни, започна олимпийската си кариера с гръм и трясък, спечелвайки злато и поставяйки нов американски рекорд на бягането на 800 метра с време 1:55.22.
 
Златната медалистка е дъщеря на судански имигранти. Тя е родена в Ню Джърси и е първата американка, която взима златото в това събитие, откакто Маделин Манинг го направи на Олимпиадата в Мексико Сити през 1968.
 
Му заявява, че нейната вяра в Господ Исус Христос е център на всичките ѝ усилия в живота. Веднага след съзтезанието тя споделя: "Определено Бог воюва за мен днес. Победата е Негова! Благодаря Ти, Господи!"
 
"Като последователи на Христос, основната ни цел е да живеем по образа на Исус Христос и да имаме реална връзка с Бога", казва девойката през тексаския вестник "Батальон" през юни.
 
"Вярвам, че когато Бог е готов да ви даде благословения, Той го прави по всички възможни начини.  В този случай това означава да бъдеш на върха, никога на дъното".
 
Състезателката всъщност цитира Второзаконие 28:13, където пише: "Господ ще ви направи глава, а не опашка. Ако обърнете внимание на заповедите на Господа, вашия Бог, които ви давам днес и внимателно ги следвате, винаги ще бъдете на върха, никога на дъното."
 
Му току-що е завършила първата си година в колежа в Тексас, където е поставила шест рекорда за своя колеж и осем училищни рекорда преди да стане професионалист през юни, съобщава Christian Headlines.
 
"Му има дар от Бог", казва  Джийн Дженкинс, която също се съзтезава за САЩ в други дисциплини. "Мисля, че е наистина невероятно, защото когато я опознаеш, тя е много повече от бегачка. Тя е толкова красива и чиста душа. Винаги е изпълнена с радост... Тя наистина има сърце за Бога. Мисля, че това е нещо, което е много характерно за нея. И мисля, че това ѝ помага за всичко, което прави."
 
Треньорът на Му, Пат Хенри, казва, че тя е най-добрата спортистка, която е виждал на пистата.
 
"Тя е фантастичен спортист. Тренирам млади хора от 48 години. Тя е най-добрата спортистка, която съм имал някога", споделя Хенри.
 
"Единственото нещо, което мога да направя, е да благодаря на Бога, защото без Него, нямаше да мога да постигна нищо през този сезон. Мисля, че Той ми дава и уменията, и увереност, че мога да успея," споделя младата олимпийска шампионка. 
 
Източник: ChristianHeadlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg