Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мълнията - Божият огън

Main Pic
Публикувана: 08.08.2021
Автор: д-р Стивън Ечес
Прочетена: 549
Коментари: 0
Мълния е убила най-малко 16 души, докато са пътували за сватбено тържество. Мълнията е  ранила други няколко души в Бангладеш, съобщават местните власти.
 
Булката не е пътувала заедно с групата, когато мълнията ударила в сряда. Това се е случило в Шибандж в западната област Чапайнавабгандж, споделя Сакиб Ал-Раби, служител на местното правителство.
 
Той казва, че групата току-що била слязла от лодката си, за да намери убежище заради гръмотевичната буря, когато са били ударени от мълнията.
 
Районът е на около 230 километра северозападно от столицата Дака.
 
Ежегодният мусон набира ход в Бангладеш, където мълнии убиват повече от 200 души, предимно фермери, докато работят на техните ниви и това се случва всяка година.
 
В книгата на Йов мълнията е наречена „огън от небето“.
 
Преди да свърши да говори, дойде друг слуга и каза: "Падна огън от небето и удари овцете и пастирите и ги уби всички. Аз съм единственият, който избяга, за да ти кажа." (Йов 1:16).
 
Въпреки че книгата Притчи твърди, че като общо правило праведността (правилният живот) гарантира благословия, книгата на Йов показва, че има изключения от това правило, но те касаят само земния живот.
 
Новият завет също споменава мълнията в подобен контекст:
Те се разпространиха по цялата земя (на Израел) и заобиколиха (Ерусалим) стана на Божия народ и града, който той обича. Но огън слезе от небето и ги унищожи (Откровение 20,9).
 
Картината, описана тук, е тази на последния бунт срещу управлението на Месията в края на Милениума или хиляда годишното царуване на Христос.
 
В наши дни, когато си мислим, че можем да контролираме всичко, но в същото време изпадаме в паника заради промените в климата, е добре да си припомним, че Бог контролира света, в който живеем и че Той има последната дума.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg