Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Девойка със синдрома на Даун преписа цялата Библия

Main Pic
Публикувана: 10.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 673
Коментари: 0
Млада жена от Южна Каролина, САЩ, е завършила деветгодишен проект за преписване на цялата Библия на ръка.
 
Проектът започва, когато баща ѝ Кени Кембъл намира на тавана на къщата им няколко ръкописни копия на Писанието, направени от дъщеря му. Кени изразил удивление от стореното и попитал дъщеря си Керълайн, когато тогава била на 19 години, колко от Библията е написала, а след това я предизвикал да препише целия Стар и Нов Завет.
 
Следващите девет години момичето прекарало в завършване на смелото начинание. Керълайн преписала всяка дума от Писанието със собствената си ръка. Девойката, която е родена със синдром на Даунс, започва да преписва Библията през 2012 г. Днес тя най-накрая го завършва, след като е преписала Божието слово буква по буква от Битие до Откровение. Преписът включва приблизително 782 815 думи и 10 000 страници, събрани  в 43 папки. Тя е преписвала около два часа всеки ден, независимо от това къде се е намирала.
 
Пред Christianity Today Керълайн споделя, че го е направила с „голяма упоритост поради своята преданост към Библията и желанието си да насърчава другите“ и че „иска да вдъхнови хората да изучават Библията“.
 
Карл Броги, който е пастир на семейство Кембълс в баптистката църква в окръг Бофорт, Южна Каролина, казва следното по случая: „Толкова се гордеем с Керълайн. Тя е чудесно свидетелство за нашата църква и за любовта ѝ къмГоспод. „Керълайн е истинско вдъхновение за толкова много хора, както в нашата църковна общност, така и извън нея."
 
Семейството на Керълайн се надява, че истории като нейната ще насърчат както семействата, така и църквите, да бъдат по-съчувствителни и да имат повече разбиране към хора с различно здравословно състояние като дъщеря им.

Източник: Christianity Today

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg