Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски лекари с победа в съда

Main Pic
Публикувана: 10.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 621
Коментари: 0

В понеделник федерален съдия даде религиозна свобода и постигна голяма победа, постановявайки, че администрацията на САЩ не може да принуди християнските лекари и християнските болници да извършват аборти или процедури за смяна на пола.

Различните тълкувания на закона оказват влияние върху това, което лекарите и болниците са длъжни да направят съгласно федералния закон.
 
Коалиция от религиозни и християнски лекари и болници, завели дело през 2016 г., са спечелили  в съда, въпреки че последното решение на федералния съд, постановено в понеделник, е първото, което се произнесе по новата интерпретация на администрацията на Байдън.
 
Решението "трайно" забранява на секретаря на Националната здравна система, Ксавие Бесера и неговите наследници, да "тълкуват или прилагат раздел 1557" по начин, който изисква от ищеца да "извърши или осигури застрахователно покритие за процедури, свързани с промяна на пола или аборти".
 
Люк Гудрич, вицепрезидент и старши съветник във Фонда за религиозна свобода на Бекет, нарича решението "победа за състраданието, съвестта и разума".
 
"Никой лекар не трябва да бъде принуждаван да извършва спорни медицински  процедури, които са в разрез с неговата съвест и могат да бъдат особено вредни за пациентите", казва Гудрич в изявление по делото. "Тези вярващи лекари и християнски болници осигуряват най-висококачествената медицинска помощ за всички пациенти от диагноза рак до обикновена настинка. Всеки има полза, когато лекарите са в състояние да следват професионалната си медицинска преценка и да спазват дадената Хипократова клетва в изпълнение на мотото "Не навреждай!".
 
Източник: Christian Headlines
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg