Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вандализъм в църква във Франция

Main Pic
Публикувана: 11.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 563
Коментари: 0
Евангелската църква Vie et Lumière (Живот и светлина) в Марсилия, Франция, която е член на Евангелската мисия на ромите във Франция, е станала жертва на вандали.
 
Платното на шатрата на църквата, използвано за богослужения и молитвени събрания, е било разкъсано, мебелите са били преобърнати, а всички Библии са били изгорени.
 
Член на църквата, който живее в непосредствена близост до мястото, където е издигната шатрата, наета от от градския съвет на Марсилия, коментира степента на щетите.
 
„Случи ни се като буря посред лято. Обадиха ми се да ми кажат, че шатрата е разкъсана. През последните няколко дни валеше много, затова си помислих, че почвата се е размекнала. Щетите вероятно са нанесени предишния ден. Не знаем кой би могъл да направи това и не разбираме защо”, казва Франсоа Сантяго, пастир на църквата.
 
Шатрата е издигната в началото на лятото, главно по санитарни причини, за да има по-голямо физическо разстояние, отколкото в съседната тухлена църковна сграда, която сега е неизползваема.
 
„Това е циркова палатка, имаме я от 30 години. Да видиш изгорени Библии не е хубаво. Това е вандализъм, всичко е счупено“, пояснява Лоран Кастаня, касиерът на църквата.
 
Молитва за нападателите
Преди три години някой е подпалил сградата на същото място. „Бяха счупили прозорец и запалиха сградата. Но сифоните в мивките бяха толкова нагорещени, че избухнаха и избликналата вода потуши огъня”, спомня си Кастаня.
 
 „Време е да изхвърлим всичко и да приспособим мястото за поклонение за около стоте души, които посещават църквата. Заради здравните ограничения ще продължим да се събираме навън“.
 
„Ние молим Бога да просветли умовете на тези вандали. Господ Исус ни казва да обичаме враговете си и да се молим за тези, които ни преследват. Молим се на Бога тези наши неприятели да срещнат Христос”, завършва пастир Сантяго.
 
Източник: Евангелски фокус
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg