Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Алисън Феликс надмина Карл Люис с Божията милост

Main Pic
Публикувана: 12.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 962
Коментари: 0
Няколко нови рекорда бяха поставени по време на Олимпийските игри в Токио 2020, които завършиха миналата седмица. Един от тези рекорди принадлежи на американската атлетка Алисън Феликс.
 
Феликс надмина рекорда на САЩ и постави рекорд с най-много олимпийски медали, притежаван досега от Карл Люис,след като спечели 11-ия си олимпийски медал, злато в категория бягане на 4x400 метра.
 
Последният медал дойде само ден след като 35-годишната състезателка спечели бронз на 400м. От 11-те медала, спечелени от Феликс, седем са златни, три сребърни и един бронзов.
 
Това е нейното пето участие на олимпийски игри и Феликс казва , че ще е последното след раждането на дъщеря ѝ през 2018 г.
 
В деня преди да започне да се състезава, тя споделя на своя Инстаграм профил колко е благодарна за възможностите, които ѝ се предоставят от Бога.
 
"Може да звучи клиширано, но да стигна до тук е невероятна победа за мен. Преживяла съм най-тежките години от живота си в моята състезателна кариера и по Божията благодат съм тук", пише Феликс.
 
Като атлетка, непрекъснато ми повтарят, че съм твърде стара. Като жена, ми казват да си зная  мястото. Като майка, не бях сигурна, че ще доживея, за да отгледам дъщеря си. Надявам се, че Бог знае всичко и Той определя живота ми", добавя Феликс.
 
Американската рекордьорка е отгледана в християнско семейство, което взема активно участие в местната църква.
 
"Толкова съм благословена да имам семейството си и християнското възпитание, което получих. За мен означава много да имам двама благочестиви родители, които имат толкова голяма мъдрост", казва тя на младите спортисти.
 
"Опознах Исус Христос като мой личен Спасител на много ранна възраст. Не бях перфектното дете. Имах моите трудни моменти заедно с някои разочароващи избори, които направих, но за щастие Бог никога не спира да ме обича", посочва Феликс.
 
Въпреки че не започва да тича много рано, а едва в първата година в гимназията, Феликс подчертава, че се чувства "много благословена, че Бог ми е дал таланта да бягам. Бягането ми е невероятен дар от Бога и искам да го използвам, за да мога да Го прославям".
 
Източник: Евангелски фокус
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg