Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Би Би Си и християнството

Main Pic
Публикувана: 12.08.2021
Автор: д-р Стивън Ечес
Прочетена: 596
Коментари: 0
Едно време Би Би Си беше безпристрастен източник на новини, но за съжаление, тези дни отдавна са отминали. Би Би Си смята критиците си за луди. Те смятат, че всеки мисли като тях. Те публикуват своите статии в Туитър, където са следвани от хора, които мислят също като тях и смятат, че така мисли цялата страна, но това не е така.
 
Тревожно е отношението на Би Би Си към християнството и по-специално към преследването на християните. Защо BBC се стреми да се фокусира върху тежкото положение на мюсюлманските малцинства и въпреки това са безразлични към страданията на християните в много части на света? В крайна сметка християнството е най-преследваната религия в света. Има изключителна чувствителност към ислямофобията и липса на интерес към тежкото положение на християните.
 
В момента Би Би Си е дълбоко светска медия, чиято гледна точка е свързана с нейния ентусиазъм за мултикултурализъм: теорията, която счита всички култури за еднакво достойни, позиция, която ефективно поставя имигрантската култура като шериата извън критика. Затова BBC отхвърля всякаква критика към света, който разчита на християнските прозрения.
 
Би Би Си предпочита да изповядва една атеистична гледна точка, която разглежда всички религиозни вярвания като вид суеверие. Приемайки тази позиция обаче, тя вече не е неутрална, а взема страна. Би Би Си насърчава тенденцията, която маргинализира религиозната мисъл във Великобритания. Светската общност, която те подкрепят, съвсем не е неутрална. Трябва да кажем на хората, които търсят убежище във Великобритания, че това сме ние и вие сте добре дошли да допринесете за това, но трябва да признаете, че нашата отправна точка е юдейско-християнската религия, която направи нашата духовна култура това, което е. Това би било по-добър подход, а не изобретяването на мултикултурализма, където изглежда никой няма референтна рамка. В усилията си да бъде справедлив спрямо небританските култури, Би Би Си сега изглежда активно дискриминира християнската култура, която превърна страната ни в такава, каквато е.
 
Извод: Всъщност, Би Би Си не е отговорна пред никого, изолирана от лицензионната такса, сигурна в собствената си добродетел, погрешно счита своята лява политическа програма за неутралитет.
 
Трябва само да разгледаме някои от публикациите на въпросната медия, за да видим къде се крие пристрастието. Ще спомена само някои заглавия:
 
"Надявам се, че „излизането от ЕС“ отваря врата за други транс спортисти."
 
"Руско гей семейство бяга в Испания след заплахи."
 
"Единадесет ареста след расистката злоупотреба с Евро 2020."
 
"Защо мъжете не четат книги, написани от жени?"
 
Четете внимателно!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg