Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Зависими само от Бога - победоносен живот

Main Pic
Публикувана: 14.08.2021
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 396
Коментари: 0
Понякога ние хората разделяме нещата в живота на такива, с които можем да се справим сами и други, които изискват Божията помощ. Но, истината е, че всичко, което правим, дори и поемането на една глътка въздух, включва помощта на Бог. Бог подържа всичко в живота чрез Своето мощно слово. Така, че признаването на нашата пълна зависимост от Него осигурява здрава основа, върху която можем да градим един здравословен живот.
 
Когато вършим рутинните си задължения, но в името на Бог, те придобиват смисъл. Всички наши усилия се превръщат в начин, по който изразяваме любовта си към Него. Колкото повече Го обичаме, толкова повече ще се наслаждаваме на това, което правим, защото сме посветени на Него. 
 
Бог не е толкова загрижен за резултата от работата ни, отколкото за отношението на сърцето ни. Когато главният ни мотив е да Му угодим, Той счита работата ни за добра.
 
Нашите най-големи усилия са тези, които произтичат от нашата душа – там, където живее Бог. Той иска да има близки взаимоотношения с нас. Ако не само посвещаваме усилията си на Него, но и продължаваме да Го търсим за помощ, душата ни ще е напълно ангажирана. Ние ще се вълнуваме да виждаме как Бог работи чрез нас. 
 
Вълнуващо е да вършим неща заедно с Бог. Освен това е много удовлетворяващо – както за нас, така и за Него!
 
Ние можем да живеем победоносен живот, ако сме зависими от Богa.  Хората обикновено свързват победата с успеха – да не се провалят; да не направят грешка. Но, тези, които са успели със собствени сили, са склонни да вървят по своя собствен път, забравяйки за Бога. Те се научават да разчитат на Него, едва когато се сблъскат с проблеми и неуспехи, слабост и нужда.
 
Да бъдем истински зависими от Бога не означава да Го молим да благослови това, което сме решили да направим. А, да отидем при Него с отворено сърце и ум и да поискаме Той да постави Своите желания в нас. Той може да вдъхне в нас мечта, която ни изглежда непостижима и сме уверени, че не можем да я постигнем. 
Но така започва нашето житейско пътуване, в което сме напълно зависими от Бога. Това е живот на вяра – да правиш стъпка след стъпка и при нужда да разчиташ на Бог.
 
Това не е път на непрекъснат успех, а на множество провали. Но след всеки един провал ние израстваме и ставаме все по-зависими от Бога.
Ние можем да се наслаждаваме на победоносен живот, ако задълбочим нашата зависимост от Бога.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg