Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Готови за гонение: поредният уличен проповедник арестуван в Лондон

Main Pic
Публикувана: 18.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1596
Коментари: 0
Скиаво е американски пастир, който често пътува до Лондон, за да служи на британската младеж, проповядвайки на площада. Той е арестуван, докато проповядва Евангелието, като същевременно споменава теми като хомосексуалността.
 
"Проповядвах Евангелието по улиците, както често го правя. Беше около 30-минутна проповед и в хода на дългото послание, може да съм докоснал теми, които според мен са от значение", казва Скиаво.
 
"В един момент споменах хомосексуалността и транссексуализма", продължава той. "Казах, че хомосексуалността е грях и споменах за щетите, които транссексуалната програма причинява на децата в  в училищата, защото са агитирани деца в много ранна възраст."
 
В отговор на неговите забележки, една млада жена, подала сигнал в полицията, за да се оплаче от американския евангелизатор.
 
Според видеозапис, документиращ ареста, Скиаво е бил обвинен, че е нарушил член 4А от Закона за обществения ред.
 
Законът гласи, че "човек е виновен за престъпление, ако е с намерение да причини тормоз, тревога или страдание на друг човек,  използвайки заплашително или обидно поведение или нарушавайки обществения ред.
 
"За мен е чест да страдам за Исус Христос", заявява Скиаво, след като полицаи идват да го арестуват. Той твърди, че "Бог ще съди тази страна за възприемане на ЛГБТ идеологията."
 
Скиаво споделя пред Christian Post, че е държан в затвора  10 часа и бил подложен на тест за оценка на психичното здраве от Националната здравна служба преди да бъде освободен в средата на нощта.
 
По време на оценката на психичното здраве, която продължила 30 минути, проповедникът трябвало да отговаря на  лични въпроси за семейството си, работата и физическото си благосъстояние. Той твърди, че оценката е използвана като опит да "ме убеди да не говоря повече за хомосексуалността в публичното пространство".
 
Скиаво предупреждава, че тестът, на който е бил подложен, дава допълнителни доказателства, че "нещата стават много зле" във Великобритания, когато се касае за религиозна свобода и свобода на словото.
 
"Всички тези институции работят заедно", твърди Скиаво. "Време е църквата да се събуди и да бъде подготвена за преследване."
 
Той отбелязва също, че "Свободата на словото и изразяването са подложени на атака в западния свят, и аз съм загрижен, че много от тези западни страни стават комунистически."
 
Скиаво не е обвинен в престъпление, но арестът му го поставя с досие "в националните полицейски регистри за три години".
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg