Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Великобритания отзовава своите мисионери от Афганистан

Main Pic
Публикувана: 18.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1235
Коментари: 0
Християнският депутат Иън Пейсли поиска всички британски мисионери да бъдат върнати безопасно от Афганистан.
 
Пейсли младши, депутат от Демократичната партия, казва: "Борис Джонсън знае, че в Афганистан в момента са издадени смъртни присъди на 228 мисионери. Тези мисионери трябва да бъдат изведени от Афганистан. Разбира се, там има десетки хиляди други християни, които са осъдени на смърт и се страхуват за живота си.
„Дали министър-председателят ще положи всички усилия за връщането на онези хора, чийто живот е застрашен в резултат на вътрешната криза, сполетяла страната?“ 
 
В отговор на запитването, британският министър-председател му благодари, че повдига този важен въпрос и го увери, че правителството на Великобритания прави всичко възможно, за да помогне на хората в Афганистан, които са в нужда.
 
Той заяви още, че Парламентът досега е „осигурил безопасното завръщане на 306 граждани на Обединеното кралство и 2052 афганистански граждани като част от програмата за презаселване, като още 2000 афганистански заявления са попълнени и много други се обработват“.
 
Благотворителната организация за свобода на религията Open Doors класира Афганистан като втората най-опасна държава в света за християните, след Северна Корея. Приемането на християнство в Афганистан е огромен риск, със заплаха от изоставяне от семейството, отнемане на собственост и понякога смърт. Споделянето на вярата в Христос също се наказва със смърт.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg