Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Емоционални мисли

Main Pic
Публикувана: 19.08.2021
Автор: Ники Круз
Прочетена: 779
Коментари: 0
'Недейте се съобразява с този век, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си...' Римляни 12:2
 
Никога няма да разбера как някои хора могат да претендират, че Господ Исус е техен личен Спасител, а все още живеят така, сякаш никога не са изпитвали Спасителната Му благодат. Как могат да поискат от Бога да ги изкупи, докато живеят като непокаяли се, хора, чийто живот е непотребен. Как могат да говорят така, сякаш познават Христос, когато действията им показват ясно, че не знаят нищо за Него.
 
Този тип хора нанасят повече вреда за царството, отколкото Сатана някога би могъл да се надява да постигне. Те са най-големите съюзници на врага в един свят, който вечно търси начини да обезсили претенциите на Христос. Павел ни казва: "Не съответствайте повече на модела на този свят, а се преобразявайте чрез подновяването на ума си" (Римляни 12:2).
 
Твърде дълго християните се съобразяват с пътищата на света. Позволихме на света не само да ни засегне, но и напълно да ни зарази. Да поемем отговорност за сърцата и умовете си и да не живеем в робство към греха, въпреки че се убеждаваме, че сме свободни.
 
Но Исус обещава да донесе трансформация в сърцата и умовете ни, да ни поднови, да промени начина, по който мислим, живеем и действаме. Ако не сме Му позволили да направи това, ние всъщност не сме Го приели.
 
"Създай в мен чисто сърце, о, Боже", пише Давид, "и дух постоянен обновявай вътре в Мен" (Псалм 51:10). Тези думи трябва да отразяват желанието на всеки последовател на Христос. Те трябва да бъдат нашата молитва ежедневно. Да помолим Бога за ново сърце и нов ум, да се молим за чист живот, да се стремим към святост, за да живеем с по-голяма милост и благодат и невинност. Да ставаме все по-подобни на Исус с всеки изминал ден.
 
Когато светът ни погледне, това, което виждат в нашия живот, ще определи тяхното виждане за Бога. Нашият живот ще оформи начина, по който възприемат нашия небесен Отец. Какво ще мислят за Него, дали ще поискат да дойдат при Христос, за да разберат Неговата добрина и благодат. Ние сме посланици за Царството Божие в един изгубен и паднал свят. И действията ни, както добри, така и лоши, ще се отразят директно върху мнението на невярващите за Бога.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg