Събота, 04.12.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

СЕА празнува годишнина с молитвен призив

Main Pic
Публикувана: 22.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 433
Коментари: 0
Световният евангелски алианс (WEA) тази седмица отбелязва своята 175-годишнина.
 
През 1846 г. 800 евангелски лидери от 52 деноминации и 11 държави се събират в Лондон, за да създадат алианса.
 
Днес той е глобална мрежа, представляваща около 600 милиона християни.
 
Генералният секретар на WEA д-р Томас Ширмахер призовава евангелистите по целия свят да се обединят в молитва, докато отбелязват годишнината.
 
В изявление пред Christian Post той казва:
 
"WEA продължава да бъде свидетелство за факта, че въпреки невероятното си разнообразие евангелистите се обединяват като едно цяло. През 1846 г. църквите идват от целия спектър на протестантската вяра: от времената на Реформацията, като англикани, лутерани, реформатори и анабаптисти; от следващите векове, като баптисти, методисти и по-късно Армията на спасението. Днес алиансът включва и много нови църкви, образувани през 20 -ти век, като петдесятни, харизматици и независими.
 
"Като се има предвид и фактът, че всеки национален евангелски алианс и всеки регионален алианс имат своя уникална история и че евангелистите идват от стотици етнически групи и говорят на около 1000 езика, WEA е толкова колоритен, колкото никога досега. И това е нещо, което бихме искали всички да разпознават през този Юбилей.
 
„Като глобална мрежа, която има своите корени в местните църкви, ние продължаваме да изтъкваме централната роля на Исус Христос като наш личен спасител, Библията като наша върховна конституция и целта да преобразим света чрез проповядване, като живеем на практика  „евангелието".
 
„Молитвата винаги е била основополагаща за WEA, затова искаме да започнем Юбилея, като се зарадваме на разнообразието на световното Христово тяло и уникалните възможности и предизвикателства, пред които сме изправени.
 
"Ние сме много наясно, че на фона на продължаващата пандемия и различни други природни или причинени от човека бедствия, днес има голяма нужда от молитва. Затова ви каним да се присъедините към нас, докато отбелязваме 175 години и продължаваме да полагаме всички усилия, изпълнявайки молитвата на Исус,  да бъдем всички едно, за да може светът да повярва." (Йоан 17:21-23)
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg