Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Безмълвни от скръб

Main Pic
Публикувана: 22.08.2021
Автор: О. Чеймбърс
Прочетена: 587
Коментари: 0
„Когато чу това, той си тръгна наскърбен, защото беше много богат“  Лука 18:22
 
Богатият младеж си тръгна от Исусовото присъствие, безмълвен, със скръб в сърцето. Той нямаше какво да каже в отговор на думите, казани от Исус Христос. 
 
Младежът не се съмняваше в това, което Исус му беше казал. Знаеше добре какво означават тези думи и това предизвика у него безмълвна скръб. 
 
Били ли сте някога в подобна ситуация? Случвало ли се е някога Божието Слово да посочва област от живота ви, която да изисква предаване и посвещение? Може би Той е посочил определени лични качества, желания и интереси, или евентуално взаимоотношения, които обсебват вашето сърце и ум. Ако е така, тогава често сте оставали безмълвни от тъга.
 
Господ няма да тръгне след вас и няма да ви умолява. Но всеки път, когато ви срещне на мястото, където е посочил, Той просто ще повтаря думите Си, казвайки: „Ако наистина искаш това, знаеш условията.“
 
„Продай всичко, което имаш ...“ (Лука 18:22).
 
С други думи, отървете се ЗАРАДИ Бога от всичко, което може да се счита за притежание, докато не станете съзнателно човешко същество, застанало пред Него, и след това дайте това на Бога. Това е мястото, където битката наистина се води - в сферата на вашата воля пред Бога. По-отдадени ли сте на идеята си за това, което Исус иска, отколкото на самия Исус? Ако е така, вероятно ще чуете едно от Неговите груби и непреклонни изявления, които ще предизвикат скръб у вас.
 
Онова, което Исус иска, е трудно - лесно е само за онези, които имат Неговата природа в себе си. Внимавайте да не позволявате на нещо да смекчи тежките думи на Исус Христос.
 
Мога да бъда толкова богат в собствената си бедност или в осъзнаването на факта, че съм никой, че никога няма да бъда ученик на Исус. Или възможно е да бъда толкова горд, че съм някой, така че никога да не стана Хрустов ученик.
 
Готов ли съм да бъда беден, осъзнавайки моята бедност и мизерия? Ако не, лесно ще се обезсърчавам. Обезсърчаването е разочароващо себелюбие, а самолюбието може да бъде любов към моята преданост към Исус - не любов към самия Исус.
 
Автор: Осуалд Чеймбърс
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg