Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Време е да се намесим

Main Pic
Публикувана: 23.08.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 597
Коментари: 0
Днес има много хора, които се опитват да разберат как да поправят страната ни. Те имат различни идеи как да се справим с всички проблеми, пред които сме изправени като нация.
 
Но има нещо, за което изглежда никой не говори, и то е в основата на всичко: разпадането на семейството. Проучванията показват, че днес можете да получите почти всички социални заболявания в Америка и да ги проследите директно до разпадането на семейството - и по-специално до отсъствието на бащите.
 
Когато семейството е силно, църквата е силна. И когато църквата е силна, нацията е силна. Но когато семейството се разпада, нацията се разпада заедно с него.
 
Вярвам, че днес в нашата страна има пълна, всеобхватна атака срещу семейството. Време е майките и татковците да бъдат духовните водачи в дома. И е време бабите и дядовците да бъдат духовни лидери.
 
Всъщност имаме нужда от баба и дядо, както никога досега. Много баби и дядовци днес са се посветили да отгледат внуците, които майките и татковците са изоставили. И благодаря на Бога за тези баби и дядовци. Но мисля, че е трудно да научим децата си на духовни неща, като оказваме ненужен натиск върху самите себе си.
 
Чувстваме, че трябва да прекараме определено време в разговори с тях за неща, които не ни харесват, но го правим по най-скучния начин, който можем да си представим. Но най-добрият начин да научите децата на духовни ценности е като ги вплетете в ежедневието.
 
Библията казва следното за Божиите заповеди: „Повтаряйте ги отново и отново на децата си. Говорете за тях, когато сте вкъщи и когато сте на път, когато си лягате и когато ставате “(Второзаконие 6:7).
 
Вие не можете да спасите Америка, нито пък аз. Не можете да спасите всички семейства в Америка. Но можете да спасите семейството си. Така че започнете от там. Време е да се намесим.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg