Вторник, 28.09.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-важното в Библията

Main Pic
Публикувана: 25.08.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 493
Коментари: 0
"Знаеш заповедите: Не убивай, не кради, не лъжесвидетелствувай“; „Почитай баща си и майка си“ (Лука 18:20)
 
Бог така е подредил нещата, че един християнин, който не е в състояние да чете Библията, все пак да може да научи Десетте заповеди, Апостолската изповед и Господнята молитва. Най-важното от Библията и всичко, което един християнин трябва да знае, е обобщено в тези трите. Те са написани толкова кратко и ясно, че никой няма извинение. Никой не може да се оплаква, че са твърде много или прекалено трудни. Най-общо казано, хората трябва да знаят само тези три неща, за да бъдат спасени.
 
Първо, те трябва да знаят какво трябва да правят и какво да не правят.
 
Второ, когато разберат, че не са способни да вършат добро или да се въздържат от злото със собствените си усилия, те трябва да разберат къде могат да намерят нужната сила.
 
Трето, те трябва да разберат накъде трябва да гледат, за да получат сила.
 
Това наподобява болестното състояние. Отначало болният трябва да разбере каква е болестта му и какво може и не трябва да прави. След това той трябва  да разбере къде може да намери лекарството, което ще му даде здраве. Накрая, той трябва да пожелае това лекарство, да го получи или да намери някой, който да му го донесе.
 
Така десетте заповеди учат хората да разбират своята болест. Те им помагат да разберат какво не могат да правят или да не правят. След това Апостолската изповед им показва къде могат да намерят лекарство – благодатта – което да им помогне да станат верни, така че да могат да пазят заповедите. Апостолската изповед показва, че Бог и Неговата благодат са ни предложени в Христос.
 
Накрая, Господнята молитва ни учи как да желаем и да получаваме всичко това чрез праведна и смирена молитва. По този начин те ще получат нужното лекарство и ще бъдат спасени.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg