Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вярващите ще живеят чрез вяра

Main Pic
Публикувана: 25.08.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 580
Коментари: 0
Ето, душата му се надигна, не е отдън права; А праведният ще живее чрез вярата си.“ (Авакум 2:4)
 
Авакум записал тези Божии думи на една плоча, която включва следното брилянтно изказване: „Праведният ще живее чрез вярата си“. Това означава, че хората, които искат да са праведни и да живеят праведен живот, трябва да вярват в обещанието на Писанието. Тази истина не може да бъде променена. В резултат на това безбожните ще умрат в своето неверие. Затова ние трябва да вярваме на написаното на плочата, ако искаме да живеем сега и завинаги.
 
Ние трябва да вярваме, че Христос ще дойде със Своето царство. Но когато нещата се случват по различен начин, когато изпитваме трудности в този свят, ние не трябва да губим пътя си. Божието слово ни показва неща, които не долавяме със сетивата си и които превишават разбирането ни. Ние се чувстваме отеготени, понеже гледаме на настоящото си състояние.
 
Чрез вяра ние трябва да се издигнем над това състояние. Дори когато сме заобиколени от трудности, трябва да сме уверени, че царството ще дойде и ще бъде установено по един славен начин.
 
В този текст ние виждаме един ясен пример за това как пророците в Стария завет проповядвали и подчертавали вярата в Христос точно толкова, колкото и ние в Новия. Виждаме, че Авакум бил толкова смел, че осъждал всички други дела. Той приписвал праведния живот изцяло на вярата. Авакум казвал много ясно, че невярващите няма да успеят. Нека да се опитват до смърт. Техните усилия вече са осъдени. Делата им няма да постигнат нищо, няма да успеят в нищо и няма да им помогнат по никакъв начин. Междувременно вярващите ще живеят чрез вяра.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg