Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Наопаки, всъщност налице

Main Pic
Публикувана: 29.08.2021
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 1178
Коментари: 0
Буря. Вълни. Кораб. Скърца и се огъва. На ръба е да се разпадне под напора на вятъра и ударите на вълните. Вътре - шепа народ, отчаян и обезверен. Животът си отива. Бавно. Ден след ден. Надеждата угасва у всички...
Не у всички.
 
Един мъж е различен. Вятърът - същият. Корабът - също. Дните еднакво дълги. Небето еднакво черно. Морето страшно. Вълните удрят същия кораб.
Края го виждат всички. Но един мъж не го вижда. Защото краят го няма.
 
Мъжът просто е различен. Тълпата не може да го смаже. Не може да претопи увереността му. Той гледа небето, но вижда над него. Вслушва се в тишината и тя не мълчи, но говори.
 
Апостол Павел е мачкан като всички останали от тежките вълни. Притискан е от ниското небе. Ушите му чуват същия писък на огъващия се кораб. Но чува и още нещо. Той надзърта над хоризонта. Вижда ръката на Бога. Чува гласа на Неговия ангел. И сърцето му е пълно с надежда.
 
Вътре в тази буря, на път за Рим, с несигурно на пръв поглед бъдеще, апостолът гледа с увереност и надежда. Той е изпратен от Бога до древния град и няма сила, която да го спре. Затова може да гледа през облаците и да преминава през вълните. Защото не зависи от обстоятелствата, но от Този, Който ги управлява.
 
Бурята може да смаже, но може и да издигне. В бурята едни хора виждат гибел. Други виждат нови възможности. Виждат Бога.
 
И интересното е, че в своя път към Рим, воден като затворник, Павел не само не пада в капана на страха, роптанието и негативизма, натиснат от общественото настроение, но преобръща отчаянието на смазаните пътници в надежда. Той е, който задава стандарта!
 
Вятърът ечи. Корабът се огъва. Но в един момент вятърът започва да се огъва. И да отстъпва.
 
Павел продължава напред.
 
И тогава Рим се огъва. Превива се през кръста. И се покланя на Спасителя.
 
Защото Христос управлява!
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg