Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Млад християнин залят с киселина в Индия

Main Pic
Публикувана: 30.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 630
Коментари: 0
16-годишен християнин е претърпял изгаряния на над 60% от тялото си, след като е бил залят с киселина. Инцидентът се случва в източна Индия, щата Бихар. Според семейството индуистки националисти стоят зад този ужасен акт. Младежът е лидер в местна църква, а районът, в който живеят, е известен със своите антихристиянски настроения.
 
Жертвата, идентифицирана като Нитиш Кумар, е нападната с киселина миналата седмица скоро след като напуска дома си в село, за да отиде на пазара рано сутринта, съобщава американската медия, която следи за преследваните християни International Christian Concern.
 
Почти веднага след като е напуснало дома си момчето е било пренесено обратно от загрижени съседи, които се отзовали, когато чули отчаяните му викове за помощ. Младежът е залят с киселина, която е причинила изгаряния по цялото му тяло, съобщава сестрата на жертвата Раджа Даваби.
 
-Това беше ужасяваща сцена, - казва тя - започнах да викам и да плача, когато видях какво се е случило с брат ми. Той изпитваше ужасна болка в този момент и всичко, което можех да направя, е да споделя болката му."
 
Момчето е отведено в близка клиника за лечение и оказване на първа помощ, а след това е транспортирано в специализирано звено за изгаряне в болницата в столицата на щата Патна.
 
Нападателят, извършил грозното деяние, не е идентифициран, но семейството на жертвата и местната християнска общност подозират, че е дело на антихристияни активисти в селото.
 
Семейството, което редовно провежда християнски събирания в дома си, е приело християнството преди две години, след като е било избавено от зъл дух. Жертвата и брат му са активни в църквата и провеждат ежедневни молитвени събирания.
 
"Не разбирам защо това се случи със сина ми и кой може да го е направил, не сме навредили на никого в селото ни или където и да е другаде. Сърцето ме боли, когато погледна сина си", споделя бащата на жертвата, Бхакил Дас.
 
Християните съставляват около 2.5% от населението на Индия, докато индусите са 79.5%. Това е една от многото нападения срещу християни от страна на екстремисти.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg