Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съдебна победа за Джон Макартър и Grace Community Church

Main Pic
Публикувана: 30.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1092
Коментари: 0

Властите в Лос Анджелис са принудени да признаят, че налаганите на църквите ограничения по време на пандемията, са неправомерни. В тази връзка Джон Макартър, водач на Crace Community Church, който стана известен със своята непреклонност относно провеждане на присъствени богослужения по време на пандемията е на път да спечели победа в съда.

До момента съгласно данни на ABC7 съдебните власти призовават държават да заплати обезщетение в размер на 400 000 долара на п-р Макартър и неговия фонд заради причинени неудобства във връзка с ограниченията около църковните събирания.

Преди време KNX News съобщи, че властите вече са похарчили 950 000 долара за съдебни такси и адвокатски хонорари във връзка с дела, водени с църквата на п-р Макартър.

Джон Макартър, който ръководи църквата от 1969 г отбелязва в публикация, че това е "монументална победа за църквата и неговата общност, тъй като няма никакви правни основания за ограниченията. 

Според Макартър "Църквата е Невестата на Христос и съществува, за да прогласява истината".

Миналия септември Върховният съд на Калифорния издаде разпоредби за затваряне на църквите, но Crace Community Church продължи да провежда своите присъствени богослужения въпреки забраните.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg