Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Уличен проповедник печели съдебно дело след фалшиви обвинения

Main Pic
Публикувана: 31.08.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 467
Коментари: 0
Полицията задържа Хейзъл Луис, на 49 години, на 12 февруари. Тя проповядва по улиците на Лондон. Няколко членове на общността я защитават по време на ареста, питайки полицията: "Какъв закон е нарушила?"
 
Обвиненията срещу Луис са, че е раплакала дете и е използвала враждебен език към гражданин. Полицията я обвинява и в тормоз, предизвикващ тревога и безредици.
 
Подкрепена от Християнския правен център, дамата е изправена пред съда на Хайбъри Корнър.
 
В решение взето миналата седмица окръжният съдия Джулия Нютън отбелязва: "Твърди се, че обвиняемата е казала: "Вие сте поддръжник на сатаната и аз ви порицавам в името на Исус". Не намирам тези думи за заплашителни. Тези думи със сигурност не включват заплаха и не представляват тормоз. Не смятам също, че те са обидни."
 
"Освен това, във връзка със създаването на смут, ясно е, че (свидетелят) е бил обезпокоен и е счел думите на обвиняемата за неприятни. Тя твърди, че други хора са били смутени. Казва, че тези думи са били неприятни за нея. Това обаче не е проява на тормоз, и не е предизвикало смут или беда", отбелязва съдията.
 
"Освен това няма доказателства защо децата са плачели. Въпреки че е имало много шум, много неща са можели да накарат децата да плачат. Намирам, че няма повод за осъждане по това обвинение."
 
След съдебно производство, продължило 18 месеца, Луис сега планира да съди полицията.
 
"Всичко, което правех, беше да проповядвам Евангелието на Исус Христос и бях арестувана за това " – казва тя. "По улиците има опасности – хвърляли са урина по мен и съм била застрашена, но християните са призовани да проповядват Евангелието на спасението и надеждата във всяка ситуация, без значение колко е трудно, така че не се страхувам.
 
"Въпреки този арест, съм решена да продължа да проповядвам. Откакто започна пандемията, виждам все повече християни да стоят по улиците на Лондон, за да проповядват."
 
Андреа Уилямс, главен изпълнителен директор на Християнския правен център нарича Луис смела християнка, която е решена да опровергае безпочвените обвинения, повдигнати срещу нея.
 
"Смразяващо е, че едно фалшиво обвинение към полицията може да доведе до ареста на жена, която проповядва на улицата. Ужасно е, че е била окована с белезници, арестувана и преследвана", заявява Уилямс. "Полицията беше решена да я обвини без значение какви са доказателствата, и ние сме доволни, че съдията взе правилното решение."
 
Източник: Breaking Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg