Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Перспективата на библейските пророчества

Main Pic
Публикувана: 31.08.2021
Автор: Грег Лори
Прочетена: 910
Коментари: 0
"Блажен оня, който прочита и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него, защото времето е близо." Откровение 1:3
 
Замисляли ли сте се какво ще се случи в бъдеще? Искало ли ви се е да видите какво ще се случи? Донякъде се радвам, че не знам бъдещето. Бог знае бъдещето, аз Го познавам и това е достатъчно.
 
Книгата Откровение обаче ни дава поглед към бъдещето. Всъщност Библията казва, че има специално благословение, обещано на онези, които чуват и пазят думите на тази книга (вж. Откровение 1:3).
 
Откровението означава „разкриване“, защото Божието желание не е да скрие, а да разкрие. Нещото, което научих от изучаването на тази велика книга, е, че Бог има план и всичко е точно по график. Открих също, че най-доброто тепърва предстои и като последователи на Исус Христос в крайна сметка ние печелим.
 
Когато изучаваме Откровение и библейските пророчества като цяло, ние придобиваме една правилна перспектива. Когато научаваме истините за бъдещето, това ни мотивира да живеем праведно в настоящето. А как гледаме на бъдещето е особено важно. Ако вярваме, че Исус може да се върне във всеки един момент, това ще се отрази на начина ни на живот сега.
 
Например, когато сте били дете и сте направили нещо нередно, може би майка ви е казала: „Само изчакай, докато баща ти се прибере и ще видиш тогава!“ Очаквахте ли пристигането му с нетърпение и радост?
 
Не, разбира се. Когато сте чули колата му да спира на алеята и сте разбрали, че приближава към вратата, сте се уплашили.
 
От друга страна, ако сте били добри и не сте имали неприятности този ден, сте чакали с нетърпение баща ви да се прибере у дома след работния ден.
 
Сега нека приложим това към завръщането на Господ. Ако сме в правилни отношения с Бога, тогава го очакваме с нетърпение. Но ако не сме Му се подчинили, може би се страхуваме от Неговото завръщане.
 
Нашата вяра в предстоящото завръщане на Исус оказва влияние върху нас и върху начина ни на живот тук и сега.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg