Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бурите житейски

Main Pic
Публикувана: 01.09.2021
Автор: Били Греъм
Прочетена: 690
Коментари: 0

"Господ ще воюва за вас, вие останате спокойни..."  Изход 14:25

Целият живот е борба – такава е природата на нещата. Дори в рамките на физическите ни тела лекарите ни казват, че има конфликт за надмощие. Бактериите в кръвообращението ни воюват постоянно срещу микробите извън тялото. Червените кръвни телкца се борят с белите кръвни телца постоянно в стремежа си да поддържат живота вътре в нашето тяло.

Битка бушува и в духовното царство.

"Ние се борим ", казва Библията, "срещу владетелите на тъмнината на този свят." Тъмнината мрази светлината.

Имам куче, което по-скоро би изкопало мухлясал труп или кокал, за да го дъвче, отколкото да изяде най-финото, най-чистото ядене. То не може да се сдържа – това е неговата природа.

Мъжете не могат да се сдържат и често се поддават на тяхната греховна същност, която е да откликват на похотливите и подлите мисли, водещи към прелюбодейство. За тях е трудно да се въздържат от греха, докато не се родят отново. И докато не бъдат променени чрез Христовата сила, те вероятно ще бъдат във вражески отношения помежду си и против онези, които са свързани с Христос.

В света, в който живеем, ние обръщаме най-голямо внимание на задоволяването на апетитите на тялото и практически нищо не правим за душата. Следователно, ние сме едностранни. Ставаме дебели физически и богатеем материално, докато духовно сме слаби, немощни и анемични.

Душата всъщност изисква толкова внимание, колкото и тялото. Тя изисква общение и връзка с Бога. Тя изисква поклонение, тишина и медитация. Освен ако душата не се храни и упражнява ежедневно, тя става слаба и смачкана. Тогава човек остава недоволен, объркан, неспокоен.

Много хора се обръщат към алкохола, за да се опитат да заглушат плача и копнежа на душата. Някои се обръщат към ново сексуално изживяване. Други се опитват да успокоят копнежите на душите си по различни начини. Но нищо друго освен Бога никога не удовлетворява напълно, защото душата е създадена за Бога и без Него тя е неспокойна и в непрестанна борба.

Само Христос и Неговото слово могат да помогнат на човека във всекидневните житейски борби, които целят да смачкат душата и да унищожат тялото. Единствено покорството на Бога може да ни осигури победа в духовните битки, от които няма уволнение.

Източник: Billy Graham Daily Devotionals

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg