Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да се откажем от притежанията си

Main Pic
Публикувана: 02.09.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 541
Коментари: 0
Даже, преди всичко, е голям недостатък у вас гдето имате тъжби помежду си. Защо по-добре не оставате онеправдани? защо по-добре да не бъдете ограбени?“ (1 Коринтяни 6:7)
 
За съжаление, в този свят ние имаме съдебни дела. По-добре би било, ако нямаше такива. Но Бог е допуснал да ги има, за да избегне по-големи злини. Той е допуснал съдебните дела, понеже хората са несъвършени. Когато някой отнеме нещо от хората, те не желаят да е откажат от него и да го върнат обратно на Бога..
 
Ние обаче трябва да се имаме за цел да опазим единствено Божите име. Трябва ден след ден да се учим как да даваме слава на Бога и притежанията си обратно на Него. Това включва да даваме обратно на Бога и всичко, което ни е отнето. По този начин ние ставаме напълно свети. Господнята молитва ни е дадена, за да ни помогне да помним, че винаги трябва да желаем да се свети Божието име.
 
Християните не трябва да се чудят когато всичко им бъде отнето – всички притежания, чест, приятели, здраве, мъдрост и т.н. Понеже в края на краищата всичките им притежания ще бъдат унищожени и те ще бъдат разделени от всички неща преди да могат да станат свети и да прославят Божието име. Понеже ако нещо съществува и име за него. Така всичко трябва да ни бъде отнето, за да останат единствено Бог, Божиите неща и Божието име.
 
Превод: Радо Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg