Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Уелската англиканска църква благославя гей двойките

Main Pic
Публикувана: 06.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 877
Коментари: 0
Англиканската църква на Уелс гласува да благослови еднополовите партньорства, след като заяви, че е "пасторски необосновано" да не се прави нищо за ЛГБТ двойките.
 
Две трети от гласувалите, духовенството и епископите, представени в Управителния орган на Църквата в Уелс, гласуваха в подкрепа на тази промяна в законодателството. И шестимата епископа гласуваха с "да".
 
Епископът, който представи Законопроекта, Грегъри Камерън, похвали решението: "Излизам от този дебат без чувство за триумф, но вярвайки, че Църквата в Уелс е направила правилното нещо пред Бога за ЛГБТ общността".
 
Това решение отваря вратата към следващата стъпка от промяната на учението на Църквата за брака. Обяснителна бележка към Законопроекта гласи: "След време Управителният орган ще трябва да реши дали желае да обмисли промяна в учението на Църквата относно брака. Това би могло да даде възможност на двойка, желаеща да живее във вярна и взаимно ангажирана еднополова връзка, за да отпразнува тайнството на брака в Църквата".
 
Уелски англикани, които държат на традиционното библейско виждане за брака, изразяват разочарованието си от решението и казват, че промяната на учението ще доведе до по-нататъшно разцепване с англиканските християни в останалата част на света, които се противопоставят на тези промени в учението на църквата.
 
Дебатът за повторно определение на брака доведе и до интензивен разговор в Англиканската църква и в шотландската епископска църква. Други традиционни църковни деноминации като Методистката църква също наскоро гласуваха за промяна на традиционната християнска доктрина за брака.
 
Подобни движения се наблюдават и в останалата част на Европа
В Европа други основни протестантски църкви подкрепят еднополовите бракове, като например във Франция, Германия, Швеция, Швейцария и Белгия.
 
Евангелските християни в Европа, които са членове на тези големи деноминации, категорично се противопоставиха на това, което считат като ход срещу авторитета на Писанието по централните въпроси на живота и човешката сексуалност.
 
За разлика от теологичната еволюция на традиционните протестантски църкви, голямо мнозинство от свободните евангелски църкви в Обединеното кралство и останалата част от света се придържат към традиционното библейско учение за брака между мъж и жена.
 
Източник: Евангелски фокус
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg