Сряда, 29.09.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

17-годишна християнка изчезва след арест в Египет

Main Pic
Публикувана: 08.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 276
Коментари: 0
Изчезнала е млада християнка, след като е задържана от египетската полиция. Това се случва, след като момичето отива на църква в Кайро в края на август.
 
Младата жена е християнка, приела исляма. Тя успешно е пазила в тайна от семейството си своята вяра в Христос в продължение на няколко години. Знаел е само неин роднина атеист, съобщава International Christian Concern (ICC).
 
17-годишната девойка е кандидатствала успешно в университет в Тексас и е наградена с президентска стипендия на стойност 22 000 долара годишно, заедно с други по-малки стипендии. Тя е била във връзка с американското посолство в Кайро, за да планира пътуването си.
 
Според ICC не е ясно защо е арестувана, но това се е случило, когато е напускала църквата, за да посети американското посолство.
 
Партньор на ICC пише: „Те са взели всичко от нея, включително всички пари, които е имала. Бяхме във връзка с нея до няколко минути преди това. Чакахме и чакахме да се чуем с нея, но така и не се обади. Не знаехме какво да мислим или как да я намерим. Няколко часа по-късно получихме съобщения от нея по телефона, взет назаем от непознат затворник. Разбрахме, че съобщението е от нея, защото пишеше неща, които само тя можеше да знае. Така разбрахме, че е арестувана."
 
"Това е последното, което знаем за нея. Страшно сме загрижени за нейната безопасност сега и в бъдеще. Всяка помощ е високо оценена", продължи партньорът.
 
Приятел, свързан със случая, споделя: „Телефонът ѝ все още е изключен. Така че нямаме представа къде се намира и дали е в безопасност. Опитах се да се свържа с нея на FaceTime, за да се уверя, че физически добре, но телефонът ѝ беше изключен."
 
Клеър Евънс, регионален мениджър на ICC за Близкия изток, пише: "Ние сме изключително притеснени за безопасността на тази млада жена, чието бъдеще е пред нея. Египетският затвор сам по себе си е травмиращо преживяване, особено за жените, приели християнството. Призоваваме властите незабавно да я освободят, за да има бъдещето, което всеки човек заслужава да преследва. Бъдеще, изпълнено с възможности, в което да практикуватбезопасно вярата си в безопасност. "
 
Източник: Premier Christian News

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg