Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чудеса по пътя

Main Pic
Публикувана: 08.09.2021
Автор: У. Макдоналд
Прочетена: 817
Коментари: 0
„Народът, който стоеше там, като чу, каза: Гръм е.“     Йоан 12:29
 
Бог тъкмо бил проговорил от небето на ясен членоразделен език. Някои обаче казали, че това е гръм. Те имали готово естествено обяснение за нещо, което било божествено и свръхестествено. Такава нагласа към чудесата можем да имаме и ние днес.  Можем да се опитваме да обясняваме всички неща като обикновени естествени явления. Можем и просто да кажем, че времето на чудесата е отминало. Грижливо да ги приберем в едно чекмедже от историята.
 
Възможна е и другата крайност – да твърдим, че сме преживели чудеса, които в действителност не са нищо друго освен продукт на живо въображение. Правилното отношение е да признаем, че Бог и днес може да върши чудеса и действително ги върши. Като всевластен Господ Той може да върши всичко, което Му е угодно. Няма библейско основание, поради което Той трябва да се е отказал от чудесата като средство да се разкрива на хората.
 
Чудо се случва всеки път, когато някой се новороди. Това  е огромна демонстрация на божествена сила, чрез която един  човек бива спасен от властта на тъмнината и бива преселен в царството на Неговия възлюбен Син. Има чудеса на изцеление, когато лекарското умение вече  се е предало и всяка човешка надежда е изчезнала. Тогава Бог  понякога благоволява в отговор на молитва с вяра да докосне  тялото на болния и да му върне здравето.
 
Има и чудеса на Божията грижа, които преживяваме, когато портмонето ни е празно. И чудеса на Божието водителство,  когато стоим на кръстопът и не знаем в коя посока да тръгнем. 
 
Има чудеса на Божията закрила, когато например някой излиза  без една драскотина от купчината ламарина и стъкло, която доскоро е била автомобил.
 
Да, Бог и днес върши чудеса, но не непременно същите. Той  никога не е повторил десетте язви, които е нанесъл на Египет.  Въпреки че Иисус Христос е същият вчера, днес и във вечността, от това не следва, че Неговите методи задължително остават винаги едни и същи. Фактът, че Той е възкресявал мъртви,  когато е бил на земята, не означава, че Той и днес възкресява  мъртви.
 
И още една последна дума! Не всички чудеса имат божествен произход. Дяволът и неговите служители също могат да  вършат чудеса. В бъдещите дни вторият звяр от Откровение 13  ще измами жвеещите на земята чрез чудесата, които върши. Но  и днес трябва да изпитваме всички чудеса с Божието слово и да внимаваме за посоката, в която отвеждат хората.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg