Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не превръщайте сянката в реалност!

Main Pic
Публикувана: 11.09.2021
Автор: A. Царфати
Прочетена: 742
Коментари: 0
Не превръщайте сянката в реалност. Кръстът е послание. Кръстът е посланието, че Бог даде на света Своя Единороден Син първо да умре за нас, а след това да победи смъртта, за да ни даде вечен живот. Цената за нашето спасение е напълно платена на кръста. Кръстът е послание, което за съжаление днес се е превърнал в талисман. Станал е символ, за който сме готови да убием, но само като символ. Взехме посланието и го превърнахме в символ. Взехме сянката и я превърнахме в реалност.
 
Християнството е взаимоотношение, а не религия. Казано е също, че: Религията е опитът на човека да достигне Бога, а Христос е Божият начин да достигне човека. И двете чувства са истински и прекрасни, както е посочено. За съжаление, има хора, които използват отношенията в християнството и са го превърнали от нещо положително в нещо нездравословно. Има някои, които изглежда имат връзка с християнството, а не с Христос.
 
Те говорят „християнски“. Те имат стикери на риби на бронята на колата или интригуващи цитати на задното стъкло. Те окачват кръстове около вратовете си или по стените на дома си. Всичко за тях изглежда християнско. Често са на църква. Те знаят всички песни и дори са част от малки групи. И все пак, връзката им е с църквата, а не с Христос.
 
Знаем, че това е възможно поради това, което Исус каза в Проповедта на планината:
 
Групата, към която Исус се обърна в Матей 7 глава, беше известна с много духовна дейност в живота си. Наричаха Го Господ. Те пророкуваха, изгонваха демони и вършеха чудеса в Неговото име и въпреки това Исус им каза; „Идете си от Нен, никога не съм ви познавал.“ Връзката им не беше с Него, връзката им беше с дейности, свързани с Него.
 
Преди да продължим, някои може би се питат: „Как биха могли да направят тези неща, ако не познаваха Исус?“
 
Спомняте ли си, по време на Тайната вечеря, когато Исус каза на 12, че един от тях ще Го предаде? Те не казаха единодушно: „Това е Юда. Той не можеше да прави чудеса, когато Исус ни изпрати! Не. Те не знаеха кой е предател. И всичките 12, включително и беззаконният Юда, изгонваха демони и изцеляваха болните. Помнете също, че Исус каза, че е избрал 12-те и един от тях е дявол. Той не беше спасен и стана дявол (Йоан 6:70).
 
Юда имаше връзка с онези, които имаха връзка с Господ Исус. Лъжливите учители, които Исус предупреди, и днес имат връзка с това, което ще считаме за християнски дейности и въпреки това никога не са Го познавали. Те са от дявола.
 
Предупреждението за нас е ясно; трябва да сме сигурни, че имаме реална и ежедневна връзка с Господ Исус Христос, а не само с църквата или други християни и / или християнски дейности.
 
Ето защо здравата доктрина е толкова важна и защо Библията непрекъснато предупреждава за вълци в овчи дрехи, фалшиви пророци и учители. Можем да се намираме в среда, в която Бог се движи и хората се покланят или са на събитие, в което християните служат и помагат на бедните и нуждаещите се или на тези, които са преживели травматично събитие, тогава се чувстваме добре. Но това не означава, че всеки там познава Исус. Сигурен съм, че Юда се е чувствал добре, когато е вършел чудеса и той лично е видял силата Божия в действие. Но в крайна сметка знаем, че той не е бил спасен и дори е бил наричан „дявол“ от самия Господ.
 
Има някои и днес, които се настаняват в сянката на някоя църковна сграда, но все още не са познали главата на Църквата, който е Господ Исус Христос. Има хора, които стоят в сянката на някой проповедник и харесват това, което чуват, но не познават лично този, на когото говори.
 
В Колосяни 2:16-17 четем:  Затова нека никой не ви съди заради храна или питие, заради някой празник, новолуние или събота, които са сянка на предстоящите неща, но същината е Христос.
 
Ние трябва да бъдем еднакво внимателни, когато става дума за доверие в ритуали, но те нямат никакъв смисъл, ако нямаме връзка с истинското, със същественото, което е Христос. Да отговаряш на изискванията на църквата, за да можеш да участваш в причастие, да целуваш краката на статуя или да се молиш на мъртви светии и ангели е небиблейско. Но някои гледат на това като на връзка с Христос. Това е като да целунеш снимка на съпруга си за лека нощ, вместо наистина да го целуваш за лека нощ, когато е точно до теб. Тогава избираш сянката през истината.
 
Да, има много прекрасни традиции в църквата, но всички те са предназначени да сочат към Христос, а не да Го заместват.
 
Източник: Behold Israel
 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg