Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Семена на съживление в Афганистан

Main Pic
Публикувана: 09.09.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 671
Коментари: 0
Тъй като новото талибанско правителство затяга хватката си над Афганистан, хората там ясно виждат мрака на исляма и бягат към светлината на Евангелието.
 
„Както Йов казва:„ Когато човек е на земята, той протяга ръка към Бога“, така че сред отчаянието душите са гладни и това е отлична възможност “, казва Джоел Ричардсън от Global Catalytic Ministries (GCM) пред CBN News.
 
Ричардсън казва, че историята доказва, че потисническото ислямско управление води до съживление в Църквата.
 
"Иран има най-бързо развиващата се църква в света. Седем години след терора на ИДИЛ, има съживление в Северна Сирия ... установяването на ислямско правителство осигурява богата почва за растежа на Църквата", обяснява Ричардсън.
 
Църквата в Афганистан е решена да направи същото.
 
„Те продължават да се събират, изучават заедно Писанията и споделят Евангелието. Всъщност имаме доклад от един от нашите лидери. Той е споделял Евангелието с членове на талибаните, които са дошли в тяхното село и те всъщност са изучавали заедно Библията,“ казва Ричардсън.
 
Макар че често сензационните репортажи излизат в заглавия, като неотдавнашно, което лъжливо твърди, че подземната Църква там е била убита, или други, които прожектират само героични действия, Ричардсън казва, че афганистанските християни са просто реални хора, избрали да изживеят християнската си вяра.
 
"Казват, че са уплашени. Много от тях са в отчаяние, но именно в тази слабост те продължават да се надяват на Бога.
 
Един афганистански християнин наскоро е споделил пред GCM: „В момента имаме болка и радост. Бог не си е тръгнал. Няма нужда да се страхувате от това, което правят талибаните. Да, може да ни се случват лоши неща, но Бог ще подейства и ще прославите името Му“.
 
Ричардсън се притеснява, че това може да е спокойствието преди бурята, но казва, че християните там са се подчинили на Божията воля, каквото и да стане.
 
"Те са предали своето бъдеще, своята съдба на Божията воля, знаейки, че това може да доведе до мъченичество. Те разбират това много ясно, но въпреки всичко продължават напред", казва той.
 
Най-нужната молитва в момента е за божествена защита. Един християнин наскоро цитира Лука 4:29-30, където се казва: „Те станаха, изгониха (Исус) от града и го заведоха на върха на хълма, на който е построен градът, за да го хвърлят от скалата. Но той мина точно през тълпата и продължи по пътя си. "
 
Да бъдат скрити от онези, които се стремят да им навредят, докато продължават да свидетелстват на хората и да спечелват за Божието царство. Това е желанието на афганистанската църква.
 
Източник: CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg